Användning av stål I-balkar

Användning av stål I-balkar


I-balkar är tillverkade av kraftigt stål, och används i stor utsträckning inom byggindustrin. De finns i ett stort antal storlekar för en mängd olika tillämpningar. De har tvärsnitts form av bokstaven "I" och ge bra stöd för golv och tak. De har förmågan att hålla stora mängder av vikter under bibehållande sin strukturella integritet. Bostadshus, kommersiella byggnader, vägbroar, varv och stora båtar använda I-balkar.

bostadsbyggandet

Många moderna bostadshus har stora öppna invändiga utrymmen. I-balkar av stål, eller konstruerad virke, möjliggör dessa utformningar. De manipulerade lumber I-balkar används i ett hus projekt i samband med de befintliga träbjälklag. Strålarnas banor är fyllda med laminerade faner virke. Laminerade I-balk golvbjälkar är lättare än sina massivt trä motsvarigheter, och på grund av deras laminerad konstruktion, är mindre benägna att skapa golv gnissel.

kommersiellt byggande

Kommersiella byggnader, höghus och arenor använder I-balkar för ökad styrka och stöd. I-balkar av pulverlackerat stål ger maximalt skydd metall. Den pulverlack finns i många färger. I-balk golv bär böjning och skjuvkrafter bra, och har utmärkt styrka i förhållande till vikt. De tillåter längre spännvidder mellan stöd och motstår krymper och skevhet som kan inträffa med enkla rektangulära balkar.

Road Bridge Construction

Vägbro konstruktion använder hållbara stål I-balkar. De kan användas i flera span eller enstaka span broar. De kan användas för att bygga broar på olika grunder, bland annat vägar och vattendrag. Långa I-balkar av stål kommer att spänna över de flesta bäckar i ett enda spann. Stål I-balkar integreras väl med betong eller metallnät däck, och prestera bra under belastning av bron.

Varvet Båt Fabrication

I-balkar används vid konstruktion av stora båtar och varv. De är starkare än trä och inte kräver tätning innan priming för målning. De tål de sammansatta flervektor krafter som verkar på dem. I-balk golv i båtar erbjuder utmärkt styrka. De eliminerar behovet av isolerande att få överensstämmelse med båtbyggeri föreskrifter. De har stor resistens mot krympning.