Problem med utombords Jets

Problem med utombords Jets


Sir William Hamilton utformade vattenjetsystem 1954. Designen tillhandahålls säkrare grunt vatten cruising genom att passera över stenar och lera i grunda floder och flodmynningar. Utformningen av jet båt överlever i dag, görs av flera tillverkare. Till skillnad från den prop båt, använder jet båt en högtrycksstråle av vatten sprutas ut från akterspegeln av farkosten för att framdriva den genom vattnet. Även ändringar av jet boat konstruktion existerar idag, problem fortfarande förekommer med begreppet framdrivning en båt högt trycksatt vatten.

Limited Båt Storlek och vikt

De flesta av de jet båtar byggs idag arbetar på mindre fritidsbåtar ses i floder, sjöar och flodmynningar. Botten profiler jet båtar har plattare konturer som ger mindre motstånd, så att de kan komma upp på ett plan mycket snabbare. Jet båt enheter har inte tillräckligt dragkraft för de större fritidsbåtar, inte heller har möjlighet att nå de högre hastigheter som krävs för cruising. De djupa V-format skrov av de större fartygen begränsar förmågan hos jet boat att övervinna luftmotståndet.

Låg hastighet manövrering

Egenskaperna för hantering av jet båtar har mindre effektivitet vid låg hastighet gaspådrag. Propellerdrivna vattenskotrar svara snabbare eftersom propellerbladen erbjuda mer "bita" i vattnet. En stråle båtens manövrerbarhet faller av kraftigt under motortomgång eller låg hastighet cruising, trots att strålmunstycket lekare på ett liknande sätt till propellern nedre enheten.

Oregelbundna motortemperaturer

Jet båtar har konstruktionsfel i kylsystemet. De kör i allmänhet alltför häftigt för optimal motorprestanda. Överdrivet vattentryck till motorblocket från out-enheten går kylvattnet alltför snabbt genom systemet. Jet båtar med vattensmorda grenrör använder för mycket vatten för snabbt och tvinga in den i vevhuset, som i förtid förorenar oljan. Installera spjällsventiler för att begränsa den mängd vatten som flödet återställer normal motortemperatur, förutom vid cylinderhuvudena. Detta gör cylinderhuvudena överhettas.

intag Blockering

Blockering i huvudvattenintaget av jet båt orsakar alltför varvtal, glidning i dragkraft och en racingmotor. Hög sugeffekt intag på jet båtar dra in ogräs, stenar, lera och andra bitar av skräp, som hindrar prestanda dramatiskt. Främmande föremål fastnar i passagerna och lämnas i huvudhjulet. Föremål som lodge i och runt hjulaxeln skapar allvarliga out-of-balans rotation och vibration. Vattenintagen på jet båtar behöver mer kontroll och blockering bort än propellerdrivna farkosten.

Bränsleförbrukning

Jet båtar vid högre varvtal än propellerdrivna båtar och producerar mindre hastighet per hästkraft. De konsumerar mer bränsle för samma längd och vikt hos normala vattenfarkoster.