Om berömda Texas mat

Om berömda Texas mat


Texas, eller Lone Star State, som det också kallas, har en lång rykte för att producera bra och välsmakande mat. Den rika mångfalden av kulturer i Texas innebär att det finns en uppsjö av rätter att välja mellan. Från mexikanska rätter till fisk och skaldjur, och från stekt biff till söta smak pajer, Texas har dem alla.

Kyckling stekt godhet

Kyckling stekt biff med varm, grädde gravy är älskad över hela delstaten Texas. Ursprunget till måltiden är en fråga för debatt. Det föreslås emellertid att 19th century bosättare från Österrike införde kyckling stekt biff till folk i Texas. Tillagning av kyckling stekt biff är relativt enkel. Stek doppas i en blandning av mjölk och ägg. Det är sedan belagda med mjöl, kryddat med kryddor och stekt i en kastrull tills kokta. Grädde gravy består av mjölk, vatten, mjöl och den återstående vätskan från pannan. Serveras med majs och potatismos, är kyckling stekt biff en Texan glädje.

Mat passar för en fest

En av de mest populära måltider i sydöstra Texas är en platta med languster, även kallade mudbugs. Som krabbor och humrar, de är kräftdjur. Texans äter mycket ofta kräftor vid fester, såsom Memorial Day. Partier med mudbugs på menyn kallas kräftor kokar. Sådana händelser tar sitt namn från det faktum att languster kokas levande i en stor kastrull med vatten. När deras kroppar har vänt röd-orange färg, de är redo att äta. Traditionellt Texans äta kräftor med majskolv, lök och kokt potatis. Köttet av klorna anses vara en särskild delikatess av Texans.

En Texas-Mexico anslutning

Om berömda Texas mat


Texas gränsar till Mexiko. Som ett resultat har mexikansk mat blivit en stapelvara del av Texan kultur. Folket i Texas, men har utvecklat sin egen version av mexikansk mat. Det kallas Tex-Mex. Även om det tar sin inspiration från traditionella mexikanska recept är Tex-Mex mycket annorlunda. Den har en signifikant högre halt ost. Kyckling och fisk har kraftigt i mexikansk mat. I Tex-Mex, men rött kött regler. Texans älskar fajitas. Dessa är en Tex-Mex maträtt bestående av grillat kött innesluten i en majs- eller mjölbaserade wrap kallas en tortilla. Serveras med bönor och ris, och med kall öl eller margaritas för flytande förfriskningar, fajitas är en Texan favorit.

Sötma i Texas

Om berömda Texas mat


Folket i Texas älskar deras desserter lika mycket som de gör sina viktigaste kurser. En platta med peach skomakare är ett bra sätt att avsluta en måltid i södern. Ordet skomakare härrör från en gammal engelsk term för en träskål: cobeler. Eftersom persikor växer i överflöd i Texas, är skomakare i allmänhet med färskplockade frukt. Peach skomakare bakas i en ugn, och känd för sin tjocka och välsmakande pajskalet. Texans tjäna peach skomakare med en riklig mängd glass eller tjock, vispgrädde. Det är en dessert garanterat att tillfredsställa dem för vilka Texas är hemma.