Enkla FM-sändare Projekt

Enkla FM-sändare Projekt


Nämn FM för de flesta och det första tanke är om radiostationer eller radiomottagare. Men FM-sändare är vanligare i våra moderna liv än du kanske tror. Och eftersom FM-sändare är relativt enkel och billig att bygga, de gör stora projekt för att lära sig grundläggande elektronik. Projekt som dessa kan vara beroendeframkallande, så bli inte förvånad om de blir en ny hobby för dig.

trådlösa mikrofoner

Från enkla hem karaoke mikrofoner till mer avancerade enheter som används i kyrkor och hörsalar, kan trådlösa mikrofoner vara de vanligaste FM-sändare projekt. De låga effektbehov en liten FM-sändare avser en enhet kommer att vara ljus. Några motstånd och kondensatorer, ett mikrofonelement, ett par op-förstärkare eller transistorer, ett batteri och en liten antenn är alla de flesta projekt kräver.

Trådlösa ljud Länkar

Om du någonsin har köpt en enhet som låter din telefon eller MP3-spelare höras över din bilradio utan en fysisk fastsättning, då du är bekant med trådlösa audiolänkar. Audiolänkar liknar trådlösa mikrofoner utom mikrofon elementet ersättas med MP3-spelare eller annan ljudenhet, vanligen med hjälp av en ljudkontakt och domkraft. En mycket liten enhet kan endast sända några inches till bilens FM-radio eller det kan sändas till alla radioapparater i ditt hus med en mycket liten bula i effektnivån.

Småskalig radiostationer

Det är bara ett steg upp från ett hem ljudsändningssystem till en liten radiostation. Det är möjligt att bygga din egen fullfjädrad FM-station. Tänk på "pirat radiostationer" och college radiostationer som kan täcka ett campus och längre. Dessa användningar är ibland kallas "microbroadcasting." Liknande broadcast "stationer" kan användas för andra ändamål, såsom sändningsfilmljudet på en drive-in teater eller som en trådlös tillkännagivande system för en bil parti eller lokal karneval. Eller tänka småskaligt --- som i övervaknings enheter som "buggar" eller som en enkelriktad övervakningssystem i ett barns sovrum.

FCC-regler

Federal Communications Commission reglerar utbudet av olika små FM-sändare typer för att förhindra störningar mellan licensierade och olicensierade sändare. Om dina projektplaner inte nämner vare sig de är lagliga, kan du kontrollera FCC-reglerna, del 15 se. Det finns webbplatser som ger en grundläggande översikt av dessa regler så att du kan fatta ett beslut innan du börjar. Men om du sänds på en oanvänd del av FM-bandet i ditt område, kommer du sällan stöter på problem i USA.