Sika 291 Instruktioner

Sika 291 Instruktioner


Sika 291 är en enkomponents polyuretan täta som används i marina applikationer. Även om dess viktigaste funktion är som ett tätningsmedel, har den lätta bindningsegenskaper, liksom. Sika kan användas över och under vattenlinjen och är saltvattenbeständig. Det ger utmärkt vidhäftning till vanliga båtbyggeri material såsom trä, glasfiber, metall och gelcoat. Finns i mängder som sträcker sig från standard 292gr tätningspistol patron upp till 50-liters fat kan Sikaflex 291 pressas, borstad eller spacklas på plats och är slipbar och övermålningsbar.

Instruktioner

1 Se till att ytan är ren, torr och fri från olja och fett. Det bör vara intakt, och bör verifieras vidhäftningen av eventuella substrat eller skikt i ytmaterialet.

2 Ta bort alla lösa partiklar, rester och färgflagor. Rengör ytan med tryckvågar av tryckluft, genom sandblästring eller med ett lösningsmedel.

3 Använd ytterligare rengöringsmedel, eller måla ytan med primer, om nödvändigt, för att säkerställa vidhäftning.

1 Se till att yttertemperaturen är mellan 40 grader och 43,3 grader Celsius. Se till att ytan som du ansöker Sika är frostfritt.

2 Skär plast tippa utanför munstycke Sika patron vid en diameter för att matcha storleken av det gemensamma du tätning. Punktera lufttät försegling i änden av patronen.

3 Applicera tätningsmedel med hjälp av en hand eller driven patronpistol. Sika bör gunned in i fogen när den är vid mittpunkten av dess normala expansion och kontraktion.

4 Tooling och efterbehandling Sika 291 bör utföras under tätningsmedel 60-minuters klibbfri tid efter applicering. Sika kan målas över efter klibbfri tid har förflutit.

1 Ta bort ohärdad Sika 291 från verktyg och utrustning med hjälp av lacknafta.

2 Skrapa eller använda en annan mekanisk metod för att ta bort härdad Sika.

3 Rengör Sika 291 av hud- och med industriella handrengöringsmedel.