Hur man identifierar en Cheva 10 Bolt

Hur man identifierar en Cheva 10 Bolt


GM 10 bult skillnaden var med i både lastbilar och passagerarfordonsapplikationer. Chevrolet halv ton, 3/4 ton och 1977 genom 1991 Blazer sport nyttofordon som används GM 10 bult differential i framaxeln fyrhjulsdrivna applikationer. Vissa GM 10 bult bakre änden skillnader utnyttjar limited slip teknik, även känd som "Positraction." På grund av det breda spektrum av tillämpningar för 10-bult GM differential, flera slutliga drivutväxlingsförhållanden finns. Kontroll för att se om din Chevrolet fordon har en 10-bult skillnaden gör att du kan bättre förbereda vid reparation eller underhåll till din främre eller bakre drivaxlarna.

Instruktioner

1 Placera bilen i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. (Ref # 2)

2 Undersök bakaxelbalken, under bilen. Den bakaxelbalken har en runda locket, som ligger mellan de vänstra och högra axelrören, synlig från den bakre delen av fordonet.

3 Räkna antalet bultar som håller fast differentialkåpan. Som namnet antyder, kommer GM 10 bult skillnader använder 10 skruvar för att säkra differentialkåpan till bäraren. Skillnader som presenterar Positraction kommer att ha ett litet identifikationsnummer som består av två eller tre siffror, som ligger på den nedre högra sidan av differentialkåpan.

4 Upprepa ovanstående steg vid identifiering främre differential typer i fyrhjulsdrivna applikationer.