Hur man använder små Peel & Stick Tiles att dyka upp igen Gamla Bänkskivor

Hur man använder små Peel & Stick Tiles att dyka upp igen Gamla Bänkskivor


Om du föreställa en renoverad bänk med vackra spanska kakel eller glänsande ny granit, men du inte har budget för antingen runda och fyrkantiga plattor presentera ett lockande alternativ. De är lättare att installera än injekterade kakel eller sten bänkskivor, och om din bänkskivan måste tätas, innebär de flesta förberedelser bara avfettning räknaren. Om möjligt, sitta i en lång bar stol med rak rygg medan du arbetar, eller knäböja på en vadderad bänk, så att du inte behöver stå under hela projektet.

Instruktioner

1 Läs kakel tillverkarens anvisningar för material, förberedelse och installation. Om de skiljer sig från stegen nedan, skjuta dem för bättre resultat. Mät din bänkskiva med ett måttband för att hitta sin kvadratmeter. Mät längden, sedan mäta bredden. Multiplicera längden med bredden för att få den totala kvadratmeter.

2 Rengör bänkskivan. Skrubba bort eventuella matrester och smuts med en skursvamp och hushållsrengöringsprodukt eller diskmedel. Använd lämpliga avfettningsmedel eller strippor för vax, fett eller annan rest. Slipa områden som har flisor eller bitar av flisas trä / plast om disken är sliten. Torka disken.

3 Låt disken torka helt. Testa ytan för fukt. Placera en bit tejp på ytan, åtminstone 2 inches lång och 2 inches bred. Vidhäfta det till räknaren stadigt och låt det sitta i en dag. Kom tillbaka och kontrollera om någon kondens har samlats. Om det finns fukt, täta disken med en tydlig, icke-gulnande akryl tätningsmedel. Borsta på tätningsmedlet, eller använda en sprayanordning för större områden. Låt tätningsmedlet torka över natten.

4 Utan att ta bort limmet, lägga ut plattor i önskad mönster, butted upp mot varandra. Starta vid den minst synliga sektionen hos räknaren. Experimentera med att byta brickor runt för att variera designen. Obs platser där du behöver för att skära plattan för att passa längden eller bredden på disken. Ta mätningar två gånger och sedan markera räknaren och drabbade plattor med en blyertspenna.

5 Skär några plattor som du har markerat med ett rakblad eller ett par av tunga sax, efter de linjer du har markerat. Lägg plattorna på bänkskivan en gång för att kontrollera att de passar korrekt. Glöm inte att mäta de främre kanterna på bänkskivan liksom. Vanligtvis kommer dessa plattor sitta direkt i linje under plattorna längs omkretsen av bänkskivan. När du är nöjd med din layout, gå vidare till installationen.

6 Installera kakel noggrant, skalar skyddspapperet bort från varje platta separat och stångas upp mot tidigare kakel. Försök inte att skjuta plattan på plats bredvid de intilliggande, eftersom limmet är stark, och du kanske inte kan glida den lätt. Installera bänkskivan kakel, sedan gå vidare till de främre kanterna av disken, med samma metod och var noga med att matcha brickor om du använder en mönstrad stil.

7 Arbeta långsamt och försiktigt. Ta pauser och stänga med en partner, om möjligt. Låt disken torka i 24 timmar innan du använder den.