Hur man beräknar maximal beläggning för ett rum

Hur man beräknar maximal beläggning för ett rum


När du startar ett företag, en av de viktigaste siffrorna är den högsta beläggningen i rummet du kommer att använda för ditt företag. Det är det största antalet människor den lokala brandkåren gör i rummet på en gång. Detta nummer är särskilt viktigt för företag såsom barer, restauranger och teatrar. Endast brandkåren kan ge dig en slutgiltig antal, och det kommer att bero på en mängd olika faktorer, inklusive nödutgångar, pelare, möbler placering, etc. Men du kan uppskatta maximal beläggning om du vet måtten på rummet.

Instruktioner

1 Mät bredden och längden på rummet. Mät bara det område där folk kommer att sitta eller stå; till exempel om du vill hitta den högsta beläggningen av en bar, mäta endast där kunder kommer att stå, och inte området bakom baren. Om du har ett rum som är formad oregelbundet, separera rum i kvadratiska delar för att underlätta mätning.

2 Figur området av rummet, genom att multiplicera längden med bredden. Till exempel, om ditt rum är 50 fot lång och 40 fot bred, är området 2000 kvadratfot (50 x 40 = 2000). Om du mätte rum i sektioner, lägga upp kvadratfot varje avsnitt.

3 Dela ytor med 36. I exemplet ovan, dela 2000 med 36 för att få 55,55. Avrundning - säkrare satsning, eftersom branden marskalk alltid kommer att spela det säkert genom att tillåta en mindre maximal occupancy-- rummet ska kunna hålla 55 personer. Dock kommer beläggningen att vara lägre om det finns ett antal hinder som tabeller, kolumner eller soffor.