Vad är skillnaden mellan MPEG, JPEG, och MP3 & för vad är var och en används?

Vad är skillnaden mellan MPEG, JPEG, och MP3 & för vad är var och en används?


Du kanske har stött på dator filformat som kallas MPEG, JPEG och MP3. Var och en är en elektronisk fil för en viss typ av data. Sedan 1990-talet har de blivit ett vanligt inslag i datorn använda om du har en PC eller Mac. I allmänna termer, MPEG, JPEG och MP3 komprimera vissa uppgifter på ett sådant sätt att man lätt kan ta emot den och skicka den över Internet. De tre format gör det också möjligt att lagra och hämta data snabbt och enkelt.

Instruktioner

1 Skapa, spara och skicka digitala video- och ljuddata med MPEG-filformatet. MPEG står för Moving Picture Experts Group. Gruppen utvecklade MPEG-standarden för att komprimera video och den åtföljande ljud. Så om du har en film på datorn, är det sannolikt att vara i MPEG-format. Filmbolag också använda MPEG för att spela DVD-skivor. Förlängningen på slutet av MPEG videofil kan vara .mpeg eller en variant såsom .mpg.

2 Använd JPEG för att komprimera fotografiska bilder på datorn. JPEG avser Joint Photographic Experts Group. Till skillnad från MPEG, JPEG för stillbilder. Du kan placera högupplösta bilder i JPEG-format, men du kan förvänta dig någon kvalitetsförlust. De vanliga tillägg för en JPEG-fil är .jpeg och .jpg.

3 Komprimera och lagra digitalt ljud med MP3-format. MP3 är en sammandragning av MPEG Audio Layer 3. Det liknar ljud aspekt av MPEG men inte hantera video. Det är helt annorlunda till JPEG, som är ett filformat för stillbilder. MP3 är filformatet du oftast använder för att ladda ner musik från Internet. Om du skapar musik, kan du komprimera det i MP3-format så att du kan lagra det eller lägga ut det på Internet. Filändelsen är mp3.