Hur avkoda andra Streckkoder

Hur avkoda andra Streckkoder


Även överallt, har streckkoder länge varit i stort sett meningslöst att genomsnittskonsumenten sedan starten. Men med enkla webbverktyg, kan vem som helst avkoda en streckkod gratis på några sekunder. Det finns några olika typer av streckkoder, men UPC (Universal Product Code) är den i särklass vanligaste, med deras omedelbart igenkännbar uppsättning av svarta vertikala linjer med åtta eller 12 siffror under. Den här artikeln beskriver hur man avkoda en UPC-nummer från en bild och även hur man ser upp antalet för att hitta produktinformation. Om du kan läsa numret från streckkoden utan att behöva avkoda den från en bild, hoppa till steg 6.

Instruktioner

1 Ta en bild av streckkoden. Kontrollera att ramen är centrerad på streckkoden och att bilden innehåller lite annat. Återta bilden om den är suddig.

2 Ladda upp bilden till din dator. Om du använder en filmkamera, har bilden utvecklas och skanna till datorn med hjälp av en scanner.

3 Se till att bilden är mindre än en megabyte i storlek. Om det är större, krympa den med fotoprogram eller ett online-verktyg såsom ShrinkPictures.com.

4 Navigera till en online streckkodsbildavkodare verktyg såsom OnlineBarcodeReader.com eller datasymbol ansökan. OnlineBarcodeReader.com är det enklaste, medan datasymbol erkännande verktyg ger användaren möjlighet att välja att ha streckkoden avkodas som text, en bild med text eller XML.

5 Överför bilden av streckkoden, och klicka på "Skicka fil" eller "Decode image" (beroende på vald webbverktyget). Den avkodade numret kommer att visas på samma sida.

6 Kopiera streckkodsnumret från en av de online-verktyg som beskrivs ovan eller hitta numret manuellt under de svarta vertikala linjer på streckkoden. Det bör vara antingen åtta eller 12 siffror (inklusive mindre antal på vardera änden av koden, om sådan finns).

7 Skriv in numret i UPC Database är föremål sökverktyget. Tryck på knappen "Slå upp UPC". Sajten kommer att visa produktinformation såsom namn, storlek / vikt och utfärdande landet tillsammans med en bild av streckkoden.