Vilka är de behandlingar för ischiasnerven problem?

Vilka är de behandlingar för ischiasnerven problem?


Ischiasnerven problem uppstår när basen av ryggraden och ischiasnerven skjuts ihop, oftast på grund av skada eller för mycket tryck, såsom vuxen spinal ben under en längre tid. Behandlingen beror på orsaken och graden av problemet.

symptom

Ischiasnerven smärta, eller ischias, beskrivs ofta som känsla som brännande eller stickande. Smärtan kan vara skarpa eller tråkig, och konstant eller intermittant. Vanligtvis är endast en sida av kroppen påverkas.

måttlig aktivitet

Sängläge är den traditionella rekommendation för behandling av ryggsmärtor, inklusive ischiasnerven problem. Dock är den senaste forskningen, såsom en studie publicerad i "The New England Journal of Medicine," vilket tyder på att måttlig aktivitet kan vara mer fördelaktigt än strikt sängläge. Läkare kan ordinera särskilda övningar eller helt enkelt gå, enligt SpineUniverse.com. Du bör dock stoppa all verksamhet som förvärrar smärtan.

smärtbehandling

Smärta från ischiasnerven problem behandlas vanligen med ett antiinflammatoriskt läkemedel som ibuprofen. I allvarligare fall, kodein eller en kortison-liknande läkemedel kan användas för smärtlindring, även om detta inte kommer att bota problemet, enligt SpineUniverse.com.

Kirurgi

Ischiasnerven problem som orsakas av diskbråck kan behandlas med en laminektomi. I detta förfarande, är en del av den bakre bågen avlägsnas för att sänka trycket på nervvävnader. När smärtan orsakas av spinal stenos - överväxt spinal ben - kan operation göras för att ta bort den del av benet som är att sätta press på ischiasnerven systemet, enligt SpineUniverse.com.

Varning

Inte alla ischiasnerven problem kräver kirurgi. Det kan vara ett alternativ för människor som har visat någon förbättring efter fyra till sex veckors annan behandling, liksom för personer som har haft en datortomografi eller en MRI bekräftar att smärtan orsakas av ett diskbråck eller spinal stenos.