Lagen och regler för skötsel av stängsel

Lagen och regler för skötsel av stängsel


Det sägs höga staket göra goda grannar, men när det gäller att reparera en trasig panel vars Ansvarsfördelningen är det? Innan DIY boom av 70-talet fäktning ett hem var långt ifrån lika vanligt som det är i dag. Att veta var du står när det gäller gräns underhåll kan bidra till att undvika en obehaglig faller ut och en dyr och långdragen juridisk tvist.

missuppfattningar

Gränstvister är en av de vanligaste orsakerna till brittiska rättstvister så, när det gäller underhåll av stängsel, undvika att göra vaga löften över en öl och hålla sig till lagen. Missuppfattningar finns massor, inklusive idén staketet till vänster är ditt ansvar, eller att underhållet är upp till dig om dina trädgårdsskjul stängselstolpar. I själva verket din lagfarten är ställe att börja. Om du inte har en kopia be din advokat eller conveyancer, eller så kan du köpa en från www.landregistry.gov.uk. Klicka på "offentliga" och sedan "gränser" och följ instruktionerna.

gräns lag

En "T" på förvaltnings pekar i riktning mot ägaren som har att upprätthålla den vägg, staket eller häck. Om du ser en "H", med andra ord "T" sträcker sig i båda trädgårdar, indikerar detta en part vägg med gemensamma luftfartsmyndighets. Men i många fall gärningar gör ingen hänvisning till gräns underhåll. UK conveyancer Vanessa Jones säger: "I detta fall situationen blir svårare. Inget annat anges i handling, finns det inget lagstadgat krav för en UTHYRAR staket hans eller hennes egendom. Ofta handlar det om att som granne vill ett staket mer."

Upplösning

Lagen och regler för skötsel av stängsel


Med andra ord din granne är bara ansvarig för reparationer ett staket om det anges i handling. Stängslet kan vara totalt förfall, men om det inte orsakar skada eller fara för din egendom, juridiskt du inte kan kräva din granne hävdat. Mrs Jones fortsätter: "Om du reparera ett staket där själva ägandet är okänd, då finns det ingen skyldighet för din granne att bidra." Din kan titta stängslet förfalla, eller uppföra en egen barriär tillsammans med din granne.

ytterligare råd

Inte bara kan långa tvister vara smärtsamt dyr, men husägare nu enligt lag skyldiga att deklarera granntvister i deras "Säljarens Property Information Form" när de säljer fastigheten. En 10-årig fejd med nästa dörr kan negativt påverka bostadspriserna. För rådgivning, Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) har en gräns tvist hjälplinje på 0870 333 1600 och mer information på www.rics.org. De kan sätta dig i kontakt med en auktoriserad besiktningsman som kan erbjuda 30 minuter gratis rådgivning.