Hur man skriver Gospel Songs

Hur man skriver Gospel Songs


Gospel är en populär kristen genre rotade i hopp, beröm och sprudlande tillbedjan. Gospel utförs i kyrkor, på andlig reträtt och även på stadion konserter. Även om evangeliet kan ha starka slående och instrumentala influenser, är dess lyriska innehåll också mycket viktigt eftersom det kommer från hjärtat av låtskrivare. Oavsett om du är en professionell låtskrivare eller inte, skriver gospellåtar är ett levande sätt att uttrycka både tro och kreativitet.

Instruktioner

Hur man skriver Gospel Songs

1 Tänk på vad du vill förmedla i din sång. Detta kan vara en allmän uppfattning ( "tacksamhet," till exempel) eller en specifik händelse såsom att övervinna en svårighet. Du kan kombinera generaliseringar och specifika idéer i samma låt.

2 Bestäm strukturen på din gospellåt. Välja sin längd, antal verser och om det kommer att ha en rimma system. Bestäm hur högljutt komplexa du vill göra den här låten, eftersom detta kommer att ge dig en uppfattning om hur många röst delar (om någon) för att ordna att följa dina ord.

3 Brainstorm lyriska fraser och uttalanden du känner beskriva den önskade tonen i din låt. Dessa ord och fraser behöver inte vara blommiga eller alltför komplexa för att arbeta. Fokusera på att skriva vad du vill förmedla med egna ord, sedan bygga ut vad du har skrivit tills du har tillräckligt med kvalitet lyriska material för din låt.

4 Sätt din musik och ord tillsammans. Detta är tiden för båda paring ner dina texter så att de passar strukturen av låten och förändra strukturen lite så det fungerar bättre med dina texter. Det viktiga här är äktheten av din egen röst och känslor.

5 Välj en låt namn. Även om detta kan definitivt göras när som helst under den låtskrivande processen, kan det hända att när du har skrivit låten, det finns en mer passande titel för det.