Hur man gör en mögel från silikongummi

Hur man gör en mögel från silikongummi


Formar tillverkade av silikongummi används i många typer av hantverk, inklusive ljustillverkning, tvåltillverkning, krita porslin och smyckestillverkning. Även om det finns några kommersiellt tillverkade formar de inte alltid har exakt som du vill eller kan du önskar att återskapa utseendet på ett objekt som du vill. Ibland kan en konstnär vill replikera en ursprunglig skulpterad design. Göra egna formar silikongummi kommer att bidra till att replikera den önskade för varje fartyg design.

Instruktioner

1 Fäst ett snöre till botten av objektet med maskeringstejp. Knyt strängen till trästycket, kontrollera längden mot djupet av behållaren. Du vill att objektet ska hänga fritt från träet utan att vidröra behållarens botten när träet är lagd över behållarens öppning.

2 Placera objektet upp och ned i deli behållaren om träet över behållarens öppning. Se till att träet är centrerad och tejpa fast den på plats med en bit tejp som går från en sida av fälgen, över trä, och över till den andra sidan av fälgen. Detta kommer att bidra till att förhindra förskjutning medan formblandningen hälls.

3 Mät lika delar av silikonformen sammansatta ingredienser och häll dem i stora mätglaset. Blanda med hjälp av spatel, tills den är helt blandat.

4 Häll försiktigt blandade föreningen i behållaren tills den är precis ovanför objektets botten. Låt stelna tills formen är solid.

5 Ta formen från behållaren och försiktigt skära en rak linje från strängen, längs sidan, och överst i mitten av formen. Ta bort föremålet från formen. Håll behållaren för att lagra din form och använda den senare för att hålla formen stängd under användning.