Hur man gör en uttorkad flodbädd landskap

Hur man gör en uttorkad flodbädd landskap


Lägga till en uttorkad flodbädd till landskapet ger en tilltalande estetisk detalj för vissa. Många husägare bygga torra flodbäddar för att ge dränering i sina gårdar där vatten kan ansamlas på grund av dålig plats eller felaktig gräv efter konstruktion. Torra flodbäddar är också smarta landskaps lösningar för oönskade diken eller dalar i mitten av gräsmattor. River Rock är relativt billigt eller kan vara gratis om du råkar bo nära en flod eller bäck.

Instruktioner

1. Bestäm om du måste ta hänsyn till lutningen i flodbädden, som krävs om du vill att flodbädden för att ge dränering för din trädgård. Bestäm den bästa platsen för flodbädden för att avsluta och deponera den avrunna vatten, såsom i en oanvänd hörn av din trädgård.

2 Rita planen för den torra flodbädden på rutat papper, och se till att mäta den skala med ditt landskap. Det låter dig experimentera med bredd och kurvor i flodbädden innan du börjar arbetet.

3 Rensa det allmänna området av gräs och annan vegetation genom att gräva med spaden. Rensa ett större område än det planerade flodbädden för att redogöra för tillsättning av landskapsarkitektur växter.

4 Måla formen av flodbädden med landscaper s färg. Du kan också markera formen med en spade spets eller små stenar.

5 gräva ut området för flodbädden med en spade; en bra storlek skulle vara ungefär 3 fot bred och 1 1/2 fot djup. Om du kommer att lägga flodbädden i en naturlig dalgång i din trädgård, det finns ingen gräva nödvändigt än att ta bort vegetationen och skapa kurvor, om så önskas.

6 Täck jorden i flodbädden med landskaps tyg eller kompost för att förhindra ogräs från att växa bland stenarna.

7 Disposition gränsen flodbädden med stora floden stenar, svindlande dem så deras placering känns naturligt.

8 Fyll i flodbädden med floden stenar över olika storlekar, inklusive block och polerade stenar. Du kan även lägga till ett stycke drivved att flodbädden mer äkta.

9 Lägg till landskaps alternativ såsom växter, en bänk eller en gångbro att accentuera den torra flodbädden.