LCD färgkalibreringsverktyg

LCD färgkalibreringsverktyg


LCD eller flytande kristaller, teknik gör det möjligt elektroniktillverkare att producera TV-apparater och datorskärmar som presenterar tunna höljen, mjuka rörelser och levande färger. Men varje LCD-panelen visar färg på olika sätt, och att få de mest exakta, verklighetstrogna färger, måste du kalibrera bildskärmen. De flesta LCD-skärmar kommer med inställningar på skärmen, men dessa kan inte erbjuda tillräckligt finjustering för foto- och video professionella eller kräsna film och TV-tittare.

kalibrerings Devices

Kalibrerings enheter är bland de mest grundliga, och dyra, verktyg för att kalibrera färgen på LCD-skärmen. Dessa verktyg består av en optisk sensor som läser av skärmen och medföljande programvara som automatiskt justerar färg, liksom kontrast, ljusstyrka och gamma. Kalibrerings enheter kostar i allmänhet mer än £ 65, och vissa avancerade modeller kostar mycket mer. Men till skillnad från andra kalibreringsverktyg, de litar inte på ögat för att upptäcka lämpliga färgnivåer.

mjukvaru~~POS=TRUNC

LCD kalibrering programvara kan du justera bildskärmens inställningar utan behov av en extern enhet. Du kan köpa denna programvara på en CD eller ladda ner den från Internet. Vissa monitorer har en grundform av kalibreringsprogram på installationsskivan. Oavsett källa, kan kalibrering programvara du manuellt justera färg, ljusstyrka, kontrast, färgton och gamma, baserat på en serie av diagram och testmönster. Till exempel kan programmet visa två färgade fyrkanter och ber dig att justera en ratten på skärmen tills rutorna är distinkt olika färger.

Bildskärmsinställningar

De flesta LCD-skärmar har sina egna visas på skärmen inställningar som du kan justera via en fjärrkontroll eller med hjälp av justeringsknapparna på sidan eller botten av skärmen. Dessa inställningar är vanligtvis mycket grundläggande och ger dig ett begränsat antal justeringar. Men, kan börja med monitorns bästa inställningarna vara tillräckligt för att ge den exakta färger eller ge en bra utgångspunkt innan vi går vidare till mer avancerade verktyg. I fallet med en LCD-TV som inte är ansluten till en dator, på skärmen inställningar kan vara det enda verktyg som finns.

Diagram och Test Photos

Färgkartor och testbilder är en färgkalibreringsverktyg som du kan använda tillsammans med bildskärmsinställningar på skärmen för att ställa din färg. Till exempel kan du pausa en DVD eller välja ett foto som visar en persons ansikte, sedan justera färgen tills hudton ser korrekt och naturligt. Vissa DVD-skivor kommer med färgstaplar som visas i slutet av filmen. Du kan pausa skivan när färgfälten visas och justera färgen tills varje remsa av färg skiljer sig från dem runt den.