Hur man säljer rå guld

Hur man säljer rå guld


Till skillnad från de flesta metaller, förekommer guld ofta naturligt i nästan ren form. Rå guld är samlingsnamnet för guldklimpar, guldstoft och ficka guld. Det enklaste sättet att sälja rå guld är att hitta ett företag som gör både testmetoder och raffinering av ädelmetaller. Det finns också en marknad för rå guld (särskilt guldklimpar) som används för smycken och dekorativa syften och du kan sälja rå guld på eBay eller till återförsäljare som marknadsför guld på detta sätt. De steg du behöver följa är likartade oavsett hur du väljer att marknadsföra rå guld.

Instruktioner

1 Vet marknadsvärdet på ditt guld. Kontrollera online finansiella sidor för dagliga prisnoteringar på guld. Detta kommer att ge dig en uppfattning om värdet av ditt guld, även om det kommer att vara värt lite mindre eftersom det inte har förfinats i mynt eller tackor.

2 Har ditt guld analyseras. En analys är ett kemiskt test som verifierar att det du har är guld och bestämmer guldhalt (det vill säga hur mycket guld och hur mycket är föroreningar). Detta är information som behövs för att beräkna värdet på din rå guld.

3 Hitta en återförsäljare att köpa din rå guld. I många fall, analystjänsten köper också och förädlar guld, så det kan vara mycket enkel. Om analysen tjänsten inte köpa rå guld, kan du använda den amerikanska Mint ädelmetaller återförsäljare för att hitta köpare i ditt område eller kontakta online-återförsäljare. Länken till US Mint och länkar till prov online köpare finns i avsnittet Resurser.

4 Sälj din rå guld. Plan på att få ett pris något lägre än priset på ädelmetaller på de finansiella marknaderna, eftersom kostnaden för raffinering guldet måste beaktas, liksom givarens provision.

5 Upprätthålla en fullständig förteckning över alla steg (testmetoder, raffinering och faktiska försäljningar). Du kommer att behöva dessa register skattemässiga senare.