Hur man packa en glasfiber Avgas

Hur man packa en glasfiber Avgas


En glasfiber avgassystemet kallas så inte för den yttre materialet, vilket är nästan alltid av stål eller aluminium, men för förpackningsmaterial inuti ljuddämparen. Många ljuddämpare använder glasfiber skot att absorbera bullret från avgassystemet. Packning av en glasfiber avgas är en enkel process som tar mindre än en timme att slutföra. Efter packning avgaserna kommer motorn låter tystare och jämnare.

Instruktioner

1 Ta bort ljuddämparen från avgassystemet genom att ta bort skruvarna som håller ljuddämparen på plats. Om ljuddämparen hålls på plats med nitar, borra nitarna med en borr.

2 Borra nitarna som håller ändskyddet på plats. Ta bort locket och ställ den åt sidan.

3 Sätt på ett par tjocka arbetshandskar. Ta bort den befintliga ljuddämparen förpackningsmaterialet inifrån ljuddämparen. Kasta det gamla materialet, men behålla den ursprungliga kärnan.

4 Linda glasfibermatta runt kärnan. Linda mattan så tätt som möjligt så att den kommer att passa tillbaka inuti ljuddämparen. Tejpa kanterna på mattan runt kärnan med maskeringstejp för att hålla materialet på plats. Detta gör det lättare att sätta tillbaka inuti ljuddämparen.

5 Montera glasfibermatta och kärna tillbaka in i ljuddämparen. Skär ändarna av mattan med en mattkniv om det fastnar bortom änden av röret.

6 Sätt tillbaka ändkåpan över ljuddämparen och rada upp nithålen. Fäst nya nitar på plats med en nit pistol. Installera ljuddämparen tillbaka in i avgassystemet med skruvarna eller nya nitar.