Hur man använder en liten tysk braskamin

Hur man använder en liten tysk braskamin


Tyska hantverkare producera effektiva vedkaminer kallas Kachelofen. Dessa kakelugnar utstråla värme jämnt över en period på upp till 24 timmar, utan att behöva mata mer ved till eldstaden. Leran kakel är glaserade på utsidan och fodrad med ihåliga tegel för att absorbera värmen som luften stiger långsamt genom en slingrande kammare från elden till skorstenen. Även designen är relativt ovanligt i Nordamerika, har kakelugnar använts för uppvärmning av bostäder i Tyskland och hela Europa för mer än tusen år.

Instruktioner

1 Klipp ut eller köp ved i bitar små nog att passa genom eldstaden dörren, plus ytterligare mindre bitar, vissa ca 3 inches lång och lite om en kvadrattum.

2 Öppna skorstensrör genom att vrida handtaget som sticker ut från skorstensröret så att det står vertikalt. Stäng luftventilerna på sidan av Kachelofen, vanligtvis genom att trycka ner en inställningsratten.

3 Deformationszon två eller tre ark tidningspapper i trånga bollar. Placera flera 1-tums bitar av trä på papperet, och toppa de med några tre-tums bitar av trä.

4 Ljus tidningen bollar med en lång tändsticka eller öppen spis ljusare i två eller tre ställen. Pappret ska brinna tillräckligt länge att de små bitar av trä antändas och bo tänd

5 Lägg till två till tre större trästycken till eldstaden. Fyll inte eldstaden - beroende på storleken på din Kachelofen, kan du kanske att passa endast en eller två träbitar.

6 Stäng ytter askluckan, som ligger nedanför huvud eldstad dörren, men hålla eldstaden dörren öppen tills träet har brunnit till kol, vanligtvis en timme eller två. Stänga eldstaden dörren vid denna punkt. Du kan lämna de övre ventilerna stängda och låta brickorna för att värma upp rummet, eller öppna ventilerna för tillsatsvärme. Stäng ventilerna och spjäll när endast glöd kvar; kaminen kommer att fortsätta att lägga ut konsekvent värme i flera timmar eller över natten.

7 tanka Kachelofen på morgonen genom att öppna skorstenen och lägga till två eller tre bitar av trä till de brinnande glöd i eldstaden. Den färska virket antändas utan att behöva starta en ny eld från scratch.