Hur konvertera VHS-band till DVD

Hur konvertera VHS-band till DVD


Konvertera VHS-band till digital video är enkelt. Tekniskt sett är omvandlingen från analog teknik (VHS) till digital teknik (DVD). Instruktionerna här är för att göra det själv hemma. Du kan också använda en professionell service om kostnaden är inom din budget. Hur mycket arbete du behöver göra beror på vilken teknik du använder. Det finns vissa modeller av DVD / VHS-spelare / inspelare som du kan fortfarande kunna köpa eller hitta används. Om du kan hitta en, kommer du bara behöver en maskin. Om inte, kommer du behöver både en VHS-spelare och en DVD-spelare / inspelare. Inte alla DVD-spelare spela också, så se till att den modell du använder poster samt pjäser.

Instruktioner

VHS till DVD

1 Ställ in din VHS-spelare. Rengör tonhuvudet innan du börjar och mellan varje band du konverterar.

2 Anslut VHS-spelare till DVD-brännaren. Konsultera bruksanvisningen för DVD-inspelaren för att du har anslutningen inställd innan du sätter ett band (om du använder en äldre maskin med både VHS och DVD, hoppa över detta steg).

3 Sätt i VHS-band som du vill konvertera till VHS-spelare efter att du har rengjort bandet huvudet.

4 Sätt i en tom DVD-skiva i DVD-inspelaren. Börja med DVD-skiva för att garantera dig fånga alla VHS-band från början.

5 Tryck på PLAY / RECORD eller RECORD på DVD-inspelaren. Konsultera bruksanvisningen om processen för att du använder rätt knapp för just din modell.

6 Titta på tiden. Omvandlingen kommer att ske i realtid. När VHS-band är klar, tryck på stoppknappen på DVD-inspelaren. Din VHS-band ska nu omvandlas till DVD-skiva.