Hur man mäter för ett badkar avlopp

Hur man mäter för ett badkar avlopp


Mätning för ett badkar avlopp kan tyckas vara en svår uppgift, men det finns några korta steg du kan vidta för att säkerställa att du får rätt passform. Att veta var och hur man kommer åt VVS att kunna mäta det är halva slaget. När du har hittat detta område, några små mått är allt som behövs för att få dig utrustade för en ny eller utbytes badkar avloppet.

Instruktioner

1 Mät dräneringshål i badkaret med ett måttband och skriva denna mätning ner. Detta kommer att vara breddmått din avloppsrör.

2 Ta bort VVS luckan på baksidan av väggen som håller kran fixturer. Du kommer att vilja ta hand ta bort detta, eftersom du inte vill ha att ersätta mer skadade väggen om du kan hjälpa det. Leta VVS som installeras för avloppsröret och bräddavlopp.

3 Ta bort den gamla avloppsröret, om det fortfarande är på plats, genom att lossa fästskruvarna från VVS röret och från silen ansluten till badkaret. Använd en stor skiftnyckel eller en kanal lock tänger för detta. Använd ett smörjmedel, såsom WD-40 om du har svårt att lossa skruvarna. Mäta den gamla dräneringsröret för att få en horisontell och vertikal mätning. Detta kommer att ge dig din längd och bredd av dränerings du behöver.

4 Placera själv nivå till golvet för att ta några mätningar om du inte har den gamla avloppet fortfarande sitter. Mät rakt ner från badkaret dräneringshålet till den nivå där de rörlednings förgrenar sig mot avloppet (VVS rör sprickor i två riktningar, kommer en för överfyllnadstanken går rakt upp, kommer den andra grenen mot avloppet). Skriv ner mätningen för det vertikala avståndet mellan dräneringshålet och den nivå där de rörlednings viker av mot avloppet. Mät från avsnittet rörledningar där den grenar ut mot avloppet över till dräneringshålet och skriver att horisontella avståndsmätning ner. Det kommer att ge dig den längd och bredd som behövs för ditt avlopp. Din lokala hårdvara eller hem förbättring butik bör göra ett badkar avlopp som passar dina behov.

5 Anslut din nya badkar avloppet med en stor skiftnyckel eller kanal-lås tång. Se till att det är på tätt så den inte läcker. Om avloppet passar ordentligt - sambandet mellan badkaret och huvud rörledningen upp ordentligt, liksom det nya avloppsröret ansluter tätt till badkaret - tillämpa rörmokare spackla till avloppet och fäst på plats för att säkerställa att det inte läcka. Säkra silen på plats. Kör lite vatten genom avloppet innan du byter VVS åtkomstpanelen för att se om allt är förseglad korrekt och inte läcker. Om det inte passar ordentligt eller det läcker, har du fel storlek. Mät igen och byta avloppet tills allt ställer upp och det inte finns några läckor.