Hur man hittills en Taka gitarr

Hur man hittills en Taka gitarr


Takamine görs vid foten av Taka berget i Sakashita i Japan; företaget har tillverkat gitarrer i över 40 år. Arbeta ut den dag då din Taka gitarr är lätt för de flesta modeller, och med hjälp av ett serienummer kan du oftast precisera ålder din gitarr ned till den exakta dag då den gjordes.

Instruktioner

1 Leta reda på serienumret på din gitarr. Detta kommer att vara inne i ljudhål, på det inre av kroppen. Serienumret är i allmänhet åtta siffror. Serienumret kan användas för att datera gitarr på alla andra än G-serien Takamine, som inte har en enkel regel som kan användas för att uppdatera dem.

2 Kopiera serienumret ner på ett papper. Du kan köra serienummer genom Taka dejting motorn på gitarr Dating (se "resurser"), men det är inte nödvändigt eftersom datumet är lätt att extrapolera från serienumret.

3 Notera de två första siffrorna i serienumret. Detta är det år då din gitarr gjordes. Den Taka Företaget endast grundades 1962, så några låga siffror kommer att i samband med 21-talet i motsats till den 20: e.

4 Läs de närmaste två siffror. Dessa representerar den månad då din gitarr gjordes. "01" i dessa fläckar skulle vara ett tecken på en gitarr i januari, och "12" skulle innebära gitarr gjordes i december.

5 Konvertera följande två nummer till ett datum. Detta är bokstavligen dag i månaden som din gitarr gjordes på. Den tydliga strukturen i Taka serienummer gör det enkelt att räkna ut den exakta dagen din gitarr gjordes. En gitarr med ett serienummer som börjar "050108" skulle ha gjorts på den åttonde januari 2005.

6 Observera de två sista siffrorna för det maximala beloppet av precision. Denna sista bit information talar om hur många av din gitarr i tillverkningsdagen. Till exempel, en gitarr med ett serienummer "01081423" skulle ha varit 23 gitarr som gjordes på den fjortonde augusti 2001. Detta gör att du hittills din gitarr med stor noggrannhet; du kan anta att lägre siffror har producerats på morgonen och högre siffror kommer att ha gjorts på eftermiddagen.