Hur man byter ett ruttet dörrkarmar

Hur man byter ett ruttet dörrkarmar


Hem renoverare står inför en massa problem när det gäller uppgradering och fixa ett hem eller bostad för att göra det dräglig. En sådan fråga kan vara en dörrkarm som har torr-ruttnade. Med en ram i ett sådant tillstånd hindrar dörren från att hänga på rätt sätt och även tillåter fukt eller skadeinsekter att komma in i rummet eller bostad. Med lite know-how, som ersätter ramen är en DIY jobb som du kan fylla i en eftermiddag.

Instruktioner

1 Skruva gångjärnen som håller dörren till ramen om en dörr är närvarande. Ta bort luckan och ställ den åt sidan om du planerar att rädda dörren eller befintliga gångjärnen. Du kan dock kraftfullt rippa dörren från karmen eftersom det inte finns någon anledning att spara ruttnande ram.

2 Jam kanten av spett i skarven mellan väggen och en sida av ramen och tryck på fältet för att rippa ramen från väggen. Upprepa för den andra sidan av ramen, liksom ramen ovanför huvudet och dörrkarmen på golvet. Ta bort alla de splittrade styckena av trä från insidan av väggarna och använda en klo hammare för att dra ut några spikar.

3 Mät höjden och bredden av utrymmet liksom tjockleken på väggen och anteckna dessa mätningar ner. Ta dem till ett hem förbättring eller järnaffär och jämföra dem med dörrarna butiken har i lager; dörrar för tung för jamb kommer att tvinga dörren ur läge.

4 Placera ny dörr - som innehåller en färdig ram - i det öppna utrymmet och glid shims i och runt dörren för att utjämna det i utrymmet. Gör små justeringar för att säkerställa att dörren är centrerad inuti öppningen och kontrollera dörrens jämnhet med en vinkelhake eller nivå.

5 Hammer shims om halvvägs genom att fästa dörren på den sida där gångjärnen kommer att bli. Tryck mot shims eller stänga dem för att göra inkrementella justeringar vid behov, kontrollera ditt arbete med nivån eller fyrkantiga som du går tills dörren är så jämn. Hammer naglarna fullständigt genom shims för att fästa dem till utrymmet och såg bort eventuella shims som sticker ut från utrymmet.

6 Häng dörren inuti ramen och utjämna den mot gångjärnen på ramen. Du gjorde behöver hjälp i detta steg för att säkerställa att dörren är nivån. Skruva gångjärn i dörren, kontrollera upp dörren med en nivå för att se till att det är jämn eller dörren inte kommer att hänga på rätt sätt.