Hammertoes kirurgi komplikationer

Hammertoes kirurgi komplikationer


Hammartå är ett tillstånd där en mindre tå projekt utåt eller uppåt och blir böjd. De metatarsals - långa fot ben - bildar ett gemensamt med tårna, eller trampdynan. En djup blister kan utvecklas över leden och leda till bursit (inflammation). Med tiden kan huden hårdna över skarvarna eller spetsen av tå. Hammartå kirurgi korrigerar en böjd tå men det finns flera möjliga komplikationer att tänka på innan en operation.

Smärta och svullnad

Det är typiskt att uppleva smärta och svullnad med all kirurgi och fotkirurgi är inget undantag. Efter hammartå kirurgi, kan du lindra smärta och obehag från svullnad och inflammation genom att lyfta foten och benet. Försök liggande med den drabbade foten på en kudde. Undvik att vara alltför mobil under de första dagarna för att hålla svullnad från att öka. Men alltid följa läkarens anvisningar. En annan möjlig komplikation är att tå eller fot smärta att bli permanent. Det kan också vara nervsmärta, som kan eller inte kan gå bort i tid. Det är också möjligt att ha obehag i andra delar av foten under återhämtning, som vanligtvis avtar.

Infektion och blodpropp

Infektion, en annan komplikation av hammartå kirurgi, utgör endast en liten risk. När den inträffar, är det oftast ytliga och runt såret. Antibiotika används i ett fall av infektion. Det är möjligt, men sällsynt, att uppleva en allvarlig, djupare infektion som involverar ben (kallas osteomyelit). Behandlingen kan omfatta IV antibiotika, en sjukhusvistelse och en lång dos av orala antibiotika. Det kan vara dödlig om den inte behandlas tidigt. En blodpropp eller djup ventrombos, är också en potentiell komplikation efter hammartå kirurgi eftersom foten förblir orörlig medan återhämta sig. Blodproppar kan förebyggas och / eller behandlas med blodförtunnande medel eller ytterligare kirurgiska ingrepp.

Floppy / slag Toe, Flytande Toe och Mallet tå

Floppy / slaga tå, flytande tå och klubba tå är alla hammare tå kirurgi komplikationer. En diskett tå, eller slaga tå, gör att det känns som om tån har förlorat funktion och "flytande" eller "vifta" runt. Det kan vara obekvämt att sätta på strumpor. Floppy tå kan uppstå när en hel del ben avlägsnas kirurgiskt. Det kan rättas till med ytterligare kirurgi eller tån kan eventuellt behöva amputeras. Dessutom kan tå styvhet förekomma. En flytande tå får inte sitta eller vila på golvet. Det finns en ökad risk för detta med steloperation, eller kirurgisk fusion av en led för smärtlindring. En klubba tå deformitet kan inträffa med tiden. Med en klubba tå, kan du inte räta ut leden i slutet av tån. Om klubban tån gnuggar för mycket mot överdelen av en sko, smärta och / eller en majs kan utvecklas.

Fördröjd läkning och icke Union

Läkningstiden kan variera. Huden eller ben kan ta månader att läka eller möjligen aldrig läka sätt bör det (kallas icke union). Risken är mindre för dem som inte röker. Icke union kan eller inte kan vara smärtsamt. Ibland kan den behandlas med ytterligare kirurgi, där fläck av icke-läkande benet ersätts med friskt ben från ett annat område (kallat bentransplantation).

Kronisk regionala smärtsyndrom

Kronisk regionala smärtsyndrom är en möjlig hammartå kirurgi komplikation. Det är ett sällsynt tillstånd där kroppen har en överreaktion till skada (kirurgi) och extrem känslighet och smärta uppstå som följd. Alla lätt beröring eller rörelse kan vara försvagande och olidlig. Tidig behandling av en speciell smärtklinik kan hjälpa

ärrbildning

Ärr uppstår i någon form av operation och läkningstiden kan variera. Det är möjligt för ärr att vara smärtsamt, infånga nerver, erfarenhet missfärgning och / eller förtjockas (kallas keloid ärr), vilka alla är potentiella hammertoes kirurgi komplikationer.

Återkommande och pågående komplikationer

Den hammartå missbildning och / eller majs kan återkomma. Det är mest problematiska med lilltån. Om svullnad och obehag kvar, kan skor orsaka pågående svårigheter. Vissa människor kan vara oförmögna att bära snygga skor, eftersom de tenderar att vara mindre bekväm och stödjande.