Psykologi av färg: Vad ditt hem färger säga om dig

Psykologi av färg: Vad ditt hem färger säga om dig

Introduktion

Så du tänker att det är dags att byta upp färgerna i ditt liv? Översättning: Hoppa starta en ny inredning i ditt hus med en målning maraton. Ändra färgen är en (relativt) snabbt och billigt sätt att ge ditt hus ett helt nytt utseende. Men färgerna du väljer att skicka ett meddelande utöver ett nytt utseende - och psykologer säger att de talar volymer om dig.

Nyanser av rött

I århundraden har röd betytt passion, och det är anledningen till att få två dussin röda rosor från en speciell person betyder "Jag älskar dig big time." Människor som är delvis till nyanser av rött, från äpple och röd ros till tomat och brandbil, i allmänhet är optimistiska, utåtriktad och, ja, brinner livet.

Nyanser av blått

Är du blå? De som lutar mot blå i allmänhet är lugna, medkännande och följa en stadig kurs. Påminner om både himmel och vatten, nyanser av blått vädjan till dem med fredliga och lugna personligheter.

Nyanser av grönt

Verkligen kommer gröna medel löddrande stråk av salvia eller bladgrönt på väggarna. Grön sänder ut naturliga vibbar i stor skala, och människor som vill vara omgiven av olika nyanser av grönt tenderar att vilja balans och kan räkna med att vara civiliserade.

Nyanser av gult

Det är en klyscha som gult är soligt, och de som plockar nyanser av denna färg för deras inredning tenderar att vara soligt, också. Men de går mycket djupare än så: Folk som älskar gula tenderar också att vara intellektuell och äventyrlig och placera ett högt värde på frihet.

Nyanser av lila

Från lavendel till aubergine, plommon och mörka kung lila, nyanser av denna blandning av blå och röd drama och stil till någon dekor. Lila älskare är ganska dramatisk själva, och de tenderar att vara konstnärlig och okonventionell.

Svart

Känd för både sin sexighet och klass, är svart bäst i små doser i inredning så att dess kraftfulla aura överväldiga utrymmet. Älskare av alla ting svarta tenderar att imponera på ett diskret sätt och i allmänhet främja tanken att de inte talar alla.

Nyanser av vitt

Människor som väljer vitt för sin omgivning tror troligt att "ren som den drivna snö" är mer än en kliché. Använda nyanser av vitt är en ledtråd till en personlighet som finner tröst i enkelhet och ser världen genom en ungdomlig, oskyldig lins.

Nyanser av orange

Ett utrymme fylld med nyanser av orange utstrålar vitalitet och glädje. De människor som dekorerar rum med orange nyanser tenderar att vara utåtriktad, social och lätt att vara med, även om de inte gillar att vara i centrum för uppmärksamheten.

Nyanser av guld

Guld, färg rikedom, överflöd och glamour - utstrålar djärvhet med värme och lyx. Denna skugga har också en lång, kunglig historia, så traditionalisterna kan välja guld också, vilket ger en air av välkomna elegans.

Nyanser av grå

De som dekorera i alla grå söker lugn och ro och har ett öga för modern inredning. Som skuggan mellan vitt och svart, som dekorera i grått är delvis att kompromissa.

Nyanser av rosa rouge

Ah, rosa, färgen på passion och kärlek. De som dekorera med rosa avgudar uppmärksamhet och är ofta karismatiska. Mjuka rodnar erbjuder en delikat utseende till ett rum. Par rosa med grå och svarta för en modern.

Nyanser av rödbrunt

En mogen personlighet väljer en palett rödbrun färg. Mindre ljus än röda, de som dekorerar i denna skugga är generösa, men de vet vad de vill. Kontrollerad passion är namnet på spelet för accenter, möbler och väggfärger i rödbrunt.

Nyanser av brunt

Älskar brun? Kanske har du också en envis strimma? De som gillar brun föredrar stabilitet och gillar att vara pålitlig för sina vänner och familj, men de kan också vara envis. Brun inredningen skildrar rötter och bidrar till att göra ett rum känner jordad. Hitta ett sätt att komplettera denna skugga med en accentfärg för att undvika att rummet dyster.

Nyanser av beige

Om förfining och modern estetik till dig, men vit och brun är två stark, är beige en varm neutral som är idealisk för dem som söker enkelhet, men fast, jordnära nyans. Människor som dekorera i beige har en lätthet till deras personligheter och ofta njuta av lugn.

Nyanser av citron

Om du blandar gul och grön och låt dem åldras med värdighet, det är citron. Nyanser av citron föreslå vitalitet och livslängd som gult, men har också en del av harmoni och balans. Denna färg kompletterar mörka träslag och trägolv. De med citron är förmodligen pålitlig, men ändå påstridig vänner.