Formica reparationsmetoder

Formica reparationsmetoder


Formica, uppfanns 1913, kallas så eftersom två elingenjörer, leta efter ett substitut för mineralämne glimmer, skapat en konstgjord substitut "för glimmer." Dekorativa bilder som tillämpas på ark av laminat skapat en attraktiv ny beläggning produkt som tilltalade många husägare. Efter andra världskriget började Formica att sälja i Europa, bidra till att etablera det som ett varumärke i hela världen

Återmonterar en formica countertop

Formica reparationsmetoder


Använd en pistol av typen hårtork, Norman Becker av Popular Mechanics råder, för att aktivera kontakt cement, om det inte är för gammal. Rulla bänk platt när cementen är böjlig igen. Placera en bräda ovanpå och klämma den. Låt det.

Ta bort fingeravtryck

Ren Formica med ett milt rengöringsmedel på en mjuk bomullstrasa. Torka med en ren bomullsduk. Ta bort ränder med ett milt rengöringsmedel för glas.

Behandlar Chips

Fyll små chips eller repor med hjälp av en billig Formica reparationssats som Master Caster: Fix-a-chip reparationssats, råder hem förbättring författaren Sally Coulthard. Blanda rätt färg eller korn med hjälp av de sju färgerna tillhandahålls. Använd applikatorn för att säkerställa att blandningen tillämpas korrekt.