Hur vatten inomhus Maiden Ferns

Hur vatten inomhus Maiden Ferns


Det finns mer än 200 sorter av Maiden ormbunkar, varav vissa gör lågt underhålls krukväxter. Många sorter av ormbunkar trivs när du tillåter deras krukjord att bli torr mellan vattningarna, men Maidenhead ormbunkar föredrar jämnt fuktig jord. Denna krukväxt kommer att göra bäst när den förvaras i en plats med en jämn temperatur, luftfuktighet och markfuktighet nivå.

Instruktioner

1 Fyll botten av en krukväxt tefat med småsten. Fylla fatet med vatten tills den är 1/4 tum under toppen av stenskiktet.

2 Ta ormbunke till handfatet eller ta det utanför. Häll vatten från en vattenkanna på planteringsjord. Häll inte vatten på bladverket. Fortsätt vattna plantan tills vatten kommer ut ur hål dränering i botten av krukan.

3 Låt krukan i diskhon eller utanför rinna av under 10 minuter. Föra den tillbaka till sin vanliga plats och ställ in grytan på potten tefat med småsten. Vattnet i fatet kommer att hjälpa hålla luften runt anläggningen fuktigt.

4 Sätt fingret i planteringsjord en gång om dagen, på ett djup av en tum, för att säkerställa att jorden fortfarande är fuktig. När det börjar torka ut, vatten igen så jorden förblir jämnt fuktig hela tiden.