Hur man beräknar procent av RDI

Hur man beräknar procent av RDI


Titta på förpackningen för nästan alla mat och du kommer att se en "Nutrition Facts" låda. Rutan berättar lite grundläggande information om näringsvärdet i maten och hur den bidrar mot din RDA eller rekommenderade dagliga intaget. Den amerikanska Food and Drug Administration sätter RDA för vissa vitaminer, mineraler och fetter baserade på en sund 2000-kaloriintag. Håll under RDA för fett och natrium, och möta eller överträffa RDA för vitaminer och andra mineraler för att hålla sig frisk, enligt FDA. Lär hur man beräknar procent av RDA för att bättre förstå vad som gör en hälsosam diet.

Instruktioner

1 Navigera till FDA.gov. I sökrutan längst upp till höger på sidan, anger uttrycket "Beräkna procent dagskurs för lämplig Näringsämnen" och tryck på "Enter".

2 Välj resultat som börjar "Bilaga F." Detta är diagrammet livsmedelstillverkare använder för att beräkna dagsvärden, baserat på en genomsnittlig person. Läs diagrammet för att hitta den totala RDA av närings som du vill beräkna en procent av RDA. Som ett exempel, notera att den genomsnittliga personen bör konsumera 60 milligram C-vitamin i en dag.

3 Dividera med RDA i diagrammet mängd näringsämne som finns i maten som du vill beräkna procent av RDA. Till exempel, om den hade 20 milligram vitamin C, dividera 20 med 60 för att få 0,33.

4 Multiplicera svaret med 10 för att hitta den procentandel av RDA. I exemplet skulle du se att maten innehåller 33 procent av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C.