Egenskaperna hos Chiffong & Nylon Garn

Egenskaperna hos Chiffong & Nylon Garn


Chiffong är mjuk och nylon är mycket slitstarkt, men andra egenskaper skiljer också dessa två garner från förpackningen. Chiffon avser den mekaniska naturen hos garnet skapelse; nylon är en konstgjord substans som härrör från en kemisk reaktion. Nylon används i tillverkningen av något där hållbarhet och livslängd är av största vikt. Den läggs till strumpor, ryggsäckar och vindresistent material. Nylon är arbetshäst av garn, medan chiffong är mjukare sida av vävda eller stickade kläder.

Nylon Tillverkningsprocess

Sätta sebacoylklorid till hexan-diamin former nylonsträngar. Dessa kan göras till otroligt starka och fina garner. Därför är DuPonts (www.dupont.com) införande av nylon i 1939 världsutställningen gjort det en omedelbar hit. Efter några förfining nylonstrumpor snart sköt silke de bort av butikshyllorna och de var aldrig att återvända. Nylon var konstigt fiber av det är dags. Många olika kvaliteter av nylon tillverkas. Alla dessa fortfarande uppvisar samma styrka och positiva egenskaper som nylongarn besitter.

Nylontråd Fördelar

Bland de många fördelarna med nylongarn är styrka och en tendens att hålla en värme set form. En klänning par byxor med nylon håller en permanent veck. När nylon används i utemöbler omslag eller kuddar, väder och solljus orsakar mycket mindre skada. Dessutom är fibern mjuk och används i känsliga kläder. Garner av nylon kommer att sträcka och återgå till sin ursprungliga storlek snabbare än andra garner.

Kännetecken för båda

Dessa garn färgämne väl. Nylongarn är resistenta mot mikroorganismer och är att föredra för allmännyttiga tyger. Säkerhetsbälten är ett exempel på nylon hållbarhet. Nylon har förmågan att ta på olika nivåer av glans för en matt eller högreflekterande utseende. Chiffong är ren och lätt; det är nyttigt för luftig eller florstunna kläder. Chiffon kan färgas vilken färg som helst, men när den görs av polyester är svårt att färg. Chiffon frays lätt och är hala vid beröring.

Chiffon Garn Konstruktion

Chiffon mjuka, elastiskt natur är ett resultat av en hög snodd konstruktion av bomull, silke eller syntetiska material. Garnen är tillverkade av strängar av alternerande vändningar, som kallas "S-twist" och "Z-twist," under spinning. Processen ger elasticitet garn. Chiffong tyg av vävning detta garn är ren men stark och verkar lättare än luft då det upparbetas till ett klädesplagg. Chiffong är det franska ordet för "trasa" men hänvisar till en elegant tyg som används i festkläder.