& # 34; De tre små grisarna & # 34; skole Lessons

& # 34; De tre små grisarna & # 34; skole Lessons


Den farliga berättelse om tre gris bröder som självständigt bygga bostäder, sedan dra ihop för att övervinna en gemensam fiende, fascinerar ungdomar. Förskolebarn får en smak av drama när man studerar historien om "De tre små grisarna." Använd element från den välkända historien att lära förskola koncept för att din lilla elever.

drama lektion

Involvera klassen i en dramatisk återberättelse av berättelsen. Utse tre barn att leka grisar och en att spela Big Bad Wolf. Använd hattar för kostymer - kepsar för grisar, en hatt eller derby för vargen. Dela upp resten av barnen i tre grupper. Berätta varje grupp som det kommer att bli en av de tre husen i dramat. När du återger berättelsen, barn tar sina signaler från dig. När den lilla grisen bygger sitt hem från pinnar, den första gruppen av barn ihop sig i en cirkel för att göra ett hus. När vargen blåser ner, barnen försiktigt falla och grisen går till det andra huset. Fortsätta läsa som barn agera ut historien. Välj en ny uppsättning aktörer, blanda ihop grupperna och agera ut det igen.

Lektion nummer Recognition

Skär 10 enkla gris former från rosa konstruktion papper för varje förskolebarn. Skriv siffror, 1 till 10, på registerkort. Placera korten nedåt i en korg. Ge varje barn tre 8-by-10-tums bitar av kraftigare papper i färgerna rött, gult och brunt. Den röda papper är tegelhus, är gult papper halm hus, och brunt papper är pinnen huset. Dra ett kort från korgen, läsa numret och ringa en typ av hus. Be barnen att placera motsvarande antal pappers grisar på rätt pappers huset.

art lektion

Innan förskola konst tid, skär geometriska former från rött, gult och brunt kraftigare papper. Se till att varje barn kommer att ha tillräckligt former att välja mellan att göra ett collage av de tre husen från historien. Klipp rektanglar, trianglar och kvadrater. Passera varje barn som ett grönt 12-by-18-tums kraftigare papper och ett limstift. Be barnen att göra en bild av husen genom limning formerna på papperet. Låt barnen bygga husen utan mycket lärare ingång, för att uppmuntra kreativitet. Visa konst på ett klassrum anslagstavla.

Naturvetenskap Lessons

Besök biblioteket för att låna fackbarnböcker om grisar och vargar. Läs böcker till dina ungdomar. Placera böckerna på ett bord så att barnen kan titta igenom dem under klassrummet fritid. Fråga bibliotekarien att rekommendera en förskola anpassad DVD om en svinfarm eller livet av vargar. Visa dina klass bilder av livsmedel människor äter som är gjorda av fläsk. Prov en fläsk produkt. Köp en påse med fläsksvål snacks från mataffären smak i klassen.