Magnetiska Tåg Science Projects

Magnetiska Tåg Science Projects


Magnetiska tåg är en relativt ny teknik som har revolutionerat transport med tåg. Magnetiska tågen också kallad maglev tåg, eller magnetiska levitation tåg. Asiatiska och europeiska länder har byggt en rad maglev tåg och Förenta staterna börjar att investera i denna teknik. Science projekt med magnetiska tåg skulle kunna analysera och presentera en mängd olika information om detta tåg teknik.

Historia

En enkel och intressant forskningsprojekt på magnetiska tåg kan ta en titt på historien om denna teknik. Magnetiska tåg uppfanns i mitten av 20-talet. Detta projekt skulle kunna visa de viktigaste skillnaderna mellan ångdrivna tåg som människor är mer bekant med, kontra maglev tåg som blir allt populärare. Detta projekt kan också lägga fram alla relevanta teknologier magnettåget design och hur dessa tekniker har utvecklats sedan starten för några årtionden sedan. Projektet kan också diskutera verkliga maglev tåg som har byggts runt om i världen under årens lopp.

Teknologi

En utbildnings vetenskapligt projekt på magnetiska tåg skulle kunna analysera den teknik som används för att bygga och driva magnetiska tåg. Detta projekt skulle kunna börja med att titta på den inledande arbetet med att bygga en magnetisk tåg i en fabrik och den teknik som krävs för att bygga tåget. Projektet kan sedan analysera vad teknik är närvarande i en maglev tåg. Magnetiska tåg använder magnetism för att ge ett utrymme av luft mellan tåg och spår. Detta gör det möjligt för dessa tåg att köra på spåren med liten friktion, vilket möjliggör högre hastigheter.

magneter

En mer komplicerad vetenskap projekt med magnetiska tåg kunde visa en förenklad version av hur dessa tåg fungerar. En student skulle kunna använda flera magneter för att omge ett metallrör eller järnväg av samma polaritet. Eftersom samma polariteter motsätter attraktion kommer magneterna att hålla ett avstånd från skenan hela tiden. Detta projekt kan också undersöka de grundläggande principerna för magnetism och magnetisk attraktion.

Real-World Project

En annan intressant vetenskapligt projekt som omfattar magnetiska tåg skulle kunna föreslå en verklighetstrogen maglev tåg som ska byggas i en kostnadseffektiv plats. En student kan forska vilka områden kan dra mest nytta av tjänsten. Till exempel kan en student föreslå att bygga en magnetisk tåg som går från New York till Washington, DC projektet kunde sedan rapportera om hur mycket tåget och alla spår som ska byggas skulle kosta att bygga. Detta projekt skulle kunna avsluta med att uppskatta ett ungefärligt antal passagerare tåget, toppfart på tåget, och den ungefärliga tid tåget skulle ta att resa från sin avresa till sin destination.