Hur man väljer kondensatorer korsningar

Hur man väljer kondensatorer korsningar


Att välja rätt komponenter när man bygger ett ljudsystem kan ha en stor inverkan på systemets prestanda. Det räcker inte att du har en high-end ljudspelare som skickar en kristallklar signal till högtalarna om högtalarna inte vet hur man spelar det ordentligt. Högpresterande ljudsystem använder delning för att separera de frekvenser som går till varje högtalare, se till att varje högtalare får endast de frekvenser den kan hantera. Kondensatorer är den enklaste formen av högfrekventa korsningar eftersom de filtrera bort ljud under en viss frekvens, som kallas delningsfrekvensen.

Instruktioner

1 Kontrollera högtalar specifikationer blad att ta reda på rekommenderade frekvensområdet för högtalaren. Crossover måste eliminera alla frekvenser under minst högtalarens frekvensområde, så att minimifrekvensen kommer att vara din delningsfrekvensen.

2 Gå till grund Bilstereo Electronics hemsida (se referenser) och rulla ned till online-kalkylator.

3 Skriv in talarens impedans i "High Frequency impedans" fältet.

4 Låt "Low Frequency impedans" fältet tomt, eftersom det används för att beräkna värdet spolar används för lågpassfilter.

5 Sätt delningsfrekvensen i "Crossover Frequency" och klicka på "Go figuren." Värdet för kondensatorn du behöver visas i räknaren.