Hur man Refinish ett badkar Surround

Hur man Refinish ett badkar Surround


Om planerar att refinish din slitna eller inkompatibla badkar surround, överväga ett par saker innan du börjar. Eftersom badkar omger består av kakel, vinyl eller glasfiber, de är dåligt anpassade för adhesion. Surround kommer att avvisa den nya yta om du slipa det med sandpapper före applicering. Dessutom, eftersom badkar omger utsätts för mycket fukt och tvång, de bör vara belagda med en viss typ av finish, i stånd att förbli hållbara under stress.

Instruktioner

1 Ta bort stelnat tvålrester från badkaret surround, med hjälp av en grov borste och en trinatriumfosfat rengöringsmedel. Skölj surround och torka den med handdukar.

2 Sand ren badkar med 120-grit sandpapper för att gynna vidhäftning. Sand surround tills det känns något ojämn.

3 Applicera blå målartejp till områden inom och i anslutning till surround du inte vill målade.

4 Bifoga en tupplur lock till rullramen. Täck rena badkaret surround med en akryllatex primer, med hjälp av valsen. Smooth den våta primer, med användning av en 4-tums pensel. Vänta tre till fyra timmar för den grundade surround torka.

5 Tvätta målarverktyg med vatten.

6 Fäst ett skjul resistent locket till rullramen. Täck grundade badkaret surround med en apparat epoxifärg, med hjälp av valsen. Jämna ut våta färgen precis som du gjorde primern. Vänta en hel dag innan du använder badkaret.