Hur man gör ditt rum till ett planetarium med en projektor

Hur man gör ditt rum till ett planetarium med en projektor


Kosmos är den största, och kanske sista, okänd gräns. Genom historien har mysterier utrymme rördes passioner, både vetenskapliga och andliga. Moderna planetarier, där bilder av rymden beräknas omsluta tittaren, ge deltagarna en känsla av rymd som är besläktat med det som upplevs av resande astronauter. Inspirera och awe dina vänner och familj med underverk av utrymme hemma, genom att göra ditt rum till ett planetarium med en digital projektor.

Instruktioner

1 Ladda ner aktie diabilder eller video utrymme från lager fotografi och film webbplatser. Om du använder bilder, sätta ihop dem till en bildpresentation inställd på auto spela, med hjälp av en dator presentation program såsom Microsoft PowerPoint, Adobe Flash eller Apple Keynote. Ställ bilderna för att visa minst en minut vardera för att säkerställa att tittarna har tillräckligt med tid att ta i bilderna.

2 Utrusta projektorn med en lins som gör att du kan projicera en större bild. Detta kan vara en vidvinkel, Panamorph eller teleobjektiv.

3 Placera projektorn på golvet i ett avlägset hörn av rummet. Sikta upp mot taket så mycket som möjligt. Placera en värmetålig matta under projektorn, eftersom hög värmelampa har brandrisken, särskilt om golvet är matta.

4 Anslut projektorn till en dator med hjälp av en projektor eller videokabel. Anslut video ut-änden i kompatibel port på datorn. Sätt i den andra änden i videoingången på projektorn.

5 Fyll i mitten av rummet med stora kuddar. Detta ger tittarna en plats att luta sig tillbaka och titta på.

6 Slå på projektorn och släcka ljuset. Ställ in bildspel eller video till helskärm och tryck på play. Ett brett utbud av program finns tillgängliga för att spela en video, inklusive WinDVD, Adobe Media Player och Apple QuickTime Player.