Hur man ställer in mallar för bokmärken i MS Word

Hur man ställer in mallar för bokmärken i MS Word


Du kan använda Microsoft Word för att skapa ett brett utbud av anpassade dokument. Oavsett om du vill göra bokmärken för eget bruk, eller för en massa handout på en PR-evenemang, ger detta program en lätt plats att börja. Med ett bokmärke mall, kan du ställa in den funktionella storleken och formen på dina bokmärken gång, med hjälp av mallen för att skapa nya och olika mönster varje gång. Detta kommer att spara tid och ansträngning för efterföljande projekt om du planerar att använda den här typen av dokument ofta.

Instruktioner

1 Öppna "Infoga" -menyn i Microsoft Word verktygsfältet och välj "Textruta". En ruta visas på dokumentet tillsammans med en flytande textruta menyn.

2 Dra det nedre högra hörnet av rutan tills du har de önskade dimensionerna för ditt bokmärke. Linjalen längs den övre och vänstra kanterna på dokumentet kommer att hjälpa dig att avgöra storleken på textrutan. Standard bokmärken är vanligtvis 2 inches bred och var som helst från 6 till 8 inches tall.

3 Klicka någonstans utanför textrutan för att avmarkera det. Upprepa steg 1 och 2 för att skapa en andra textrutan för en extra bokmärke. Du kan enkelt passa två bokmärken mäter 2 inches med 8 inches på ett enda pappersark.

4 Infoga text, gränser och bilder inuti varje textruta för att ytterligare dekorera bokmärken. Tänk på att syftet med en mall är att ge en startpunkt för senare projekt. Omfattar inte specifik text eller bilder på mallen om dessa element är avsedda för endast ett enda projekt. Generiska funktioner som en mörk kant eller linjer för att skriva in namnet på bokmärket ägare är lämpliga för denna typ av mall.

5 Klicka på "File" menyn högst upp på sidan och klicka på "Spara som ..." för att öppna spara menyn. I rullgardinsmenyn bredvid "Spara som typ:" välj "Dokumentmall". Detta gör att du kan spara mallen med olika boxar som du kan bokmärken. Som standard kommer Word försöker spara den nya mallen i "\ Application Data \ Microsoft \ Mallar" -mappen. Du kan spara det någon annanstans om du vill, men endast de mallar som sparats i denna standardmappen visas i den lättanvända "mallar" dialogrutan för senare användning.

6 Stäng dokument du arbetar med när du har sparat mallen. Om du vill använda mallen, öppna ett nytt dokument genom att välja "Ny ..." från menyn "File". I menyn som öppnas till höger om programmet, välj "På min dator" från avsnittet "mall" i menyn. Detta öppnar dialogrutan default "mallar", där du hittar din mall om du har sparat den i standardmappen. Om du har sparat mallen på en annan plats, välj "Öppna" på menyn "Arkiv" och hitta mallen där den sparades.