Hur man använder gamla plattor i trädgårdar

Hur man använder gamla plattor i trädgårdar


Antingen hela kakel eller bitar av kakel kan användas för att lägga till intressanta färg och mönster till trädgården områden. Keramiska fungerar bra i trädgårdar eftersom det är vattenavvisande och ger stabilitet och struktur till andra trädgårdsmaterial. Du kan använda din fantasi för att skapa ett obegränsat antal projekt som använder gamla eller överblivna keramiska plattor, från möbler till trädgårdskonst. Använda gamla plattor är ett bra sätt att återvinna material, och det ger gratis material för hantverk projekt.

Instruktioner

mosaik Steppingstones

1 Tvätta gamla plattor i flytande diskmedel och vatten. Tillåta brickorna för att torka i en timme.

2 Placera keramiska plattor i ett gammalt örngott. Bryt plattor i en lämplig storlek med en hammare. Generellt kan bitarna vara ungefär 1 till 3 inches bred och lång, beroende på din smak.

3 Olja stora tårta pan formar generöst med vegetabilisk olja. Använd ca 3 matskedar olja för varje form. Se till att oljan tränger in i hörnen och på kanterna.

4 Fyll en torr kaka kastrull med torrbetong för att räkna ut hur mycket du behöver och multiplicera med antalet asfaltläggare du planerar att göra. Blanda betongen enligt förpackningen i en stor hink.

5 Häll betong i oljade formar. Smidig början med en murslev.

6 Knacka formarna försiktigt mot marken för att avlägsna luftfickor i betongen.

7 Lay bitar av trasiga keramiska plattor på toppen av betong i en attraktiv mosaikliknande mönster. Om betongen är tunn och kakel handfat, vänta fem minuter för att låta betongen härda lite, försök igen

8 Låt betong med kakel bitar ovanpå torka i 24 timmar.

9 Tryck på kanten av formen mot en fast yta som en trottoar eller trappor för att avlägsna från formen. Sprida handen över toppen av formen för att hålla stenen från att falla ut alltför snabbt.

10 Placera språngbräda mot trädgården väg på cirka 24 inches isär, centrum till centrum. Detta är ett bekvämt avstånd för en genomsnittlig vuxen gång.

Tile Pot stativ

1 Lägg en stor keramiska plattor nedåt på en hård yta.

2 Lim mindre brickor i hörnen för att skapa en stabil plattform, med hjälp av vattentät lim. Låt limmet torka, vilket kan ta så lite som 60 sekunder, beroende på limmet.

3 Vrid kakel ansiktet upp och blomkrukor eller trädgårds behållare ovanpå.

4 Placera krukor med nyskapade keramiska plattor står runt trädgården områden.

Kakel Garden Kantning

1 Lägg till jorden runt blomma eller vegetabiliska området för att skapa en något upphöjd kant ungefär samma bredd som plattan.

2 Placera kakel längs plattade kant lämnar en jämn utrymme mellan plattorna.

3 Tryck plattorna försiktigt på plats.

4 Pile jord på en tunn kant runt kanterna på brickorna för att skapa en "läpp" för att hålla plattorna på plats.