Vad är ursprunget till Dansa disco?

Vad är ursprunget till Dansa disco?


Härstammar från ordet "diskotek" disco är en musik och dans genre med stora influenser från funk, salsa och soulmusik. Disco dans har sitt ursprung från klubbar där DJs spelade inspelad musik för människor i dansgolvet. Distinkt genom att visa upp pulserande och färgade ljus, disco klubbar började locka partysugna och dansare som haft disco distinkta beat och starka och ofta repetitiva bas rytmer.

Historia

Disco dans har starka rötter från musiken i början av 1960-talet i form av ljud och stil. Det började från radio DJs spelar inspelad dansmusik på klubbar i Europa, som ersatte liveband. Snabbt sprider sig till USA, ökade den i popularitet i latinamerikanska och afroamerikanska samhällen på östkusten tills det reste västerut över Amerika. Dess anhängare utökas ytterligare med hippies och psychedelia kultur där fri form dans, trippy belysning och färgstarka kläder blev "i" sak.

Utveckling

Som disco musik var tänkt att vara glad och dansant, var disco klubbar för att göra människor har kul på dansgolvet. Disco dans påverkades av cha cha, swing, samba, mambo, tango och foxtrot. Det gick till många varianter med ett antal linedance avsedda för dans tandem och grupper av människor. Folk omfamnade distinkt högt disco musik medan de har också haft den ständigt föränderliga ljus och färger sett från dansgolvet. Dessa hjälpte variera stämningar och borttagna hämningar när man dansar och har en bra tid.

Mode

Disco drivande beats och nästan hypnotiska känsla inspirerat människor att dansa och stampa fötterna i takt med musiken. Klubbar blev vanligtvis fylld med lättroad människor bär åtsittande kläder, mestadels Qiana skjortor med något långa och spetsiga kragar för män och flyter Halston klänningar för kvinnor. Män bar ofta halsband och medaljonger över deras öppna bröst skjortor. Samtidigt kvinnor bar stora och färgstarka smycken, inklusive örhängen, halsband och armband. Mode främst påverkas av den berömda artister och filmstjärnor under dessa tider.

Popularitet

Disco popularitet under 1970-talet ytterligare kulminerade med framgång John Travolta filmen "Saturday Night Fever". Med den enorma kommersiella framgången för filmen och dess bästsäljande soundtrack, disco snart markerade sin plats i mainstreamkulturen. Många disco låtar presenterade titlar och texter om eller hänvisning till dans som "Dansa dig yr" av Liquid Gold, "Kom igen Dans dans" av Saturday Night Band och "Everybody Dance" av Chic. Ett antal disco dansfavoriter eran föreslog också romantiska eller sexuella undertoner som "Love to Love You Baby" av Donna Summer och "Do Ya Wanna Get Funky med mig" av Peter Brown.