Hur planera för första nattvardsgånginbjudningar och som är på gästlistan

Hur planera för första nattvardsgånginbjudningar och som är på gästlistan


Om ditt barn förbereder sig för att ta sin första nattvard - en händelse som inträffar i den katolska kyrkan - så kan du vill bjuda in familjemedlemmar och vänner till ceremonin och en mottagning eller fest efteråt. Du kanske också vill skicka ut inbjudningar som bär en symbol för gemenskap tjänsten - som ett kors, en bibel eller en bägare.

Instruktioner

1 Välj en första nattvards inbjudan som är enkel och vit eller beige. Du kan beställa dessa från online försäljare. Överväga att välja en gemenskap inbjudan bär en bibel, ett ljus, en vit slöja, nattvardsbröd, en bägare eller ett kors.

2 Betala för dina inbjudningar som ska skrivas ut med tillkännagivandet av ditt barns första nattvardsgång, följt av datum för detta, tiden för tjänsten, adress kyrkan och mottagningsinformationen. Du kanske också vill ange vilken typ av kläder att bära för händelsen, såsom "Dressy vardaglig."

3 Bjud nära vänner och familjemedlemmar till ceremonin. De kommer att sitta i bänkarna medan ditt barn går på framsidan av kyrkan för att ta sin första nattvard. Bjuda in gäster till ditt hem eller till en part mottagning plats efteråt för att fira med ditt barn. Eftersom en första nattvardsgudstjänst är djupt personlig och andlig, kommer du vill bjuda in personer som är viktiga i barnets liv. Du kan vara mer selektiv med din gästlista än du skulle för en annan händelse, till exempel en födelsedagsfest.