Hur man Häll gjutmarmor

Hur man Häll gjutmarmor


Gjutmarmor är bra för bänkskivor, handfat, badkar och duschkabiner. Det är mindre porös än naturliga marmor och mindre benägna att fläckar och mildewing. Gjutmarmor har också fyra gånger glitter styrka naturlig marmor. Du kan göra din egen gjutmarmor från polyesterharts, kalksten, katalysator härdare och pigment. Hartsblandningen hälls över en form i den upp och ned formen av den önskade fixturen.

Instruktioner

1 Don skyddsglasögon, handskar och skyddsförkläde. Förbered dig på att hälla din odlade betong i ett väl ventilerat utrymme. Om detta är en hem-baserade projekt, överväga att utföra den häll i en öppen garage eller på ett arbetsbord utanför.

2 Fyll luften finfördelas sprutpistolen applikator med polyesterharts klar gelcoat och en del av härdningskatalysator. Jämnt spraya formen med polyesterhartset klar gelcoat. Tillåt gelcoaten härda. Det kan ta allt från fem minuter till en timme.

3 Blanda polyesterhartset, kalksten och resten av katalysator härdare tillsammans i en hink. Använda så mycket hartsblandningen som behövs för att fylla din mögel. Formar varierar i storlek beroende på om projektet är ett badkar eller ett handfat. Häll innehållet i skopan jämnt över det klara gelcoat på formen.

4 Lägg pigment till formen medan hartset fortfarande är våt. Snurra färg för att skapa din egen design.

5 Vänta tills mögel att torka. Torkningsprocessen kan ta en till två timmar. Hartset kommer att krympa en bit från formen, vilket gör avlägsnandet av formen lättare senare.

6 Pop formen ut när den har torkat. Trim och glans din gjutmarmor formuläret innan du installerar.