Mina Geranium bladen gulna

Mina Geranium bladen gulna


Pelargoner är uppskattad i hemmet trädgården för sina djärva blommor i nyanser av rött, rosa eller vitt och fast till brokiga blad. Mångsidiga växter, pelargoner producera blad i olika nyanser av grönt, grå-grön, silver och vitt. Om du växer sorten Mrs Henry Cox som visar brokiga blad i gult, rött och grönt, gula löv signalerar ett problem. Undersök dina växter regelbundet för att fånga frågor innan skador uppstår.

förebyggande vård

Ger konsekvent, lämplig vård för pelargoner som kraftfulla växter är mer benägna att avvärja och lösa problem som sjukdom jämfört med växter med minskad hälsa. Behåll fuktiga, väldränerad jord förhållanden för bästa tillväxt. Lägg till en 2- till 3-tums lager av organiska kompost som träflis till området kring dina pelargoner utan att trycka kompost mot stammar. Kompost hjälper till att bevara vatten, stabilisera jordtemperaturer och hålla ogräs från att utvecklas. Odla pelargoner i områden i trädgården som ger minst fyra timmars daglig direkt solljus. Emellertid planerar för skugga under mitten av dagen i extremt varma klimat.

problem

Felaktig bevattning av pelargoner ger gulnade blad. Pelargoner är vatten älskare som, till skillnad från vissa växter, inte kommer att studsa tillbaka till hälsa om du tillåter bladen att vissna. Bakteriell gissel på pelargoner leder till gulfärgning av bladen, liksom. Orsakas av bakterien Xanthomonas campestris pv. pelargonii, infekterar denna sjukdom pelargoner genom förorenat vatten och trädgårdsredskap som sekatör eller handskar. Leta efter denna sjukdom när temperaturen varma till en rad 21,1 till 26,7 grader Celsius när bakterier är mest aktiva. Bakterier kommer att finnas kvar på växtrester, liksom, snabbt sprider sjukdomen under en trädgårdsarbete utrymme.

Skada

Felaktig bevattning börjar pelargoner med vissna löv. När lämnar gul, de vanligtvis släppa från anläggningen och torkstress leder till hämmad tillväxt. När bakteriell gissel infekterar pelargoner, fläckar som ser mättade med vatten visas på bladen. Dessa deprimerade fläckar växa till en diameter av ungefär 1/16 till 1/8 tum och visar en brun färg. Områden att dö växtvävnad kan också förekomma mellan bladnerver, ofta gå med och resulterar i större områden av växtvävnad eller hål död. Allvarlig sjukdom som infekterar de hela växter resulterar i en fullständig gulning och att plantan dör.

lösningar

För korrekt bevattning, noggrant mätta jord och låt jorden torka innan rewatering. Dessutom, som en tumregel, blanka blad är inte i behov av vatten, men lämnar som visas svaga behöver vatten, enligt University of Massachusetts Extension. För att kontrollera bakteriell gissel på pelargoner, alltid köpa sjukdomsfria växter från tillförlitliga källor för att undvika att införa sjukdomen i din trädgård. Undvik overhead bevattning och använda direkta metoder såsom droppbevattning i stället för att hålla bladverk torr. Ta bort och förstöra drabbade växtdelar för att minska spridningen och intensiteten av sjukdomen. Försök inte att använda kemisk bekämpning, eftersom dessa metoder är ineffektiva.