Kyckling Foot Domino Spelregler

Kyckling Foot Domino Spelregler


Chickenfoot är en domino spelet uppfanns i början av 1990-talet av Betty och Louis Howsley i en stuga i västra Texas. Det har vuxit till ett spel populär över hela Amerika.

Inrätta

Spelet spelas med en dubbel-nio domino set (andra storlek uppsättningar kan användas, med justeringar). Varje spelare börjar med sju plattor. De återstående bitarna utgör chickenyard. Det finns 10 rundor: rund man börjar med dubbel-nio plattor läggs på bordet, runda två med dubbelåtta, etc. Målet är att ha minst antal poäng som återstår i handen i slutet av en runda.

dubbel Chicken

Sex plattor med en ände som matchar start kakel måste läggas, end-on, runt den. Varje spelare lägger en bricka i sin tur, tills alla sex är på plats, bildar dubbelchicken. Om en spelare har någon matchande kakel, måste han dra av chickenyard. Om han fortfarande inte kan spela, är det nästa spelares tur.

fortsätter Play

När väl den dubbla chicken är på plats, varje spelare lägger en matchande bit i slutet av någon av de sex tår, på hennes tur. Långa kedjor av kakel matcha end-to-end bildas genom spelets gång. Om en spelare har ingen spelbar kakel i handen, måste hon dra av chickenyard och lägga dras kakel om möjligt.

Kycklingfötter

Om en spelare fast en dubbel, är det placeras i sidled vid slutet av en kedja. Tre matchande tårna måste fästas på den nya foten, en i taget, av spelarna innan ytterligare pjäser kan göras.

Avsluta en runda

Rundan är över när en spelare "domino" (spelar alla sina plattor), eller när både chickenyard är tom och inga regelrätta drag kan göras (t.ex. när inte fortsätta en chicken).

scoring

Varje pip på brickor kvar i en spelares hand räknas som en poäng. En spelare kvar med dubbelnoll bit i slutet av en runda ges 50 straffpoäng.