Hur att reparera dragkedjan i en skinnjacka

Hur att reparera dragkedjan i en skinnjacka


När du köper en skinnjacka, anser plagget en investering du kommer att njuta av i många år. En trasig eller icke-funktionell dragkedja är en besvikelse eftersom det gör jackan oanvändbart långt innan det är illa eller out-of-date. Konsumenterna måste veta hur man reparera dragkedjan samt när reparation inte är möjlig. I det värsta scenariot, om reparationen inte verkar vara möjligt nästan alla blixtlås kan bytas ut.

Instruktioner

1 Undersök dragkedjan för att bestämma hur stor del inte fungerar. Är reglaget fastnat någonstans? Finns det ett problem med botten av dragkedjan där de två sidorna möts? Finns det ett problem att hålla dragkedjan stängd? Har dragkedjan pop öppnas oväntat? Är tänder trasiga eller saknas? Är avdragare för reglaget saknas? Har reglaget lossna båda sidor längst ned dragkedjan?

2 Reparera Zippers reglaget om möjligt. Ett skjutreglage som är sliten eller ur läge kommer inte längre att kunna rikta och mesh blixtlåsets tänder. Om utrymmet mellan toppen och botten av sliden är för bred, bör du försöka att klämma den med en tång. Om utrymmet är för smal, kan det bändas försiktigt isär med en skruvmejsel. Detta bör åtgärda problemet med dragkedja som inte kommer att stanna zippad eller poppar öppnas oväntat.

3 Sätt skjutreglagets avdragare om det behövs. En avdragare bör vara tillräckligt stora för att förstå enkelt och tillräckligt bred för att dra dragkedjan upp eller ner utan sidledes stress. Ersättnings avdragare finns på sömnad butiker och på nätet. Dessa är utformade för att vara lätt att installera.

4 Smörj dragkedjan tänder att komma förbi en plats där dragkedjan tenderar att fastna. Med blixtlåset öppet, gnida en bit av bivax över tänderna på båda sidor. Ett ljus gör en ganska bra substitut, och grafiten från en penna kan också användas för att hjälpa dragkedjan fungera smidigt. Överdriv inte mängden stearin eller grafit används och torka bort eventuella rester.

5 Justera Zippers reglaget för att göra det möjligt för botten stolpen glida in reglaget om reglaget har blivit frånkopplad från båda sidorna av blixtlåset. Använda en skruvmejsel försiktigt bända isär skjutreglagets topp och botten för att tillåta dragkedjan inlägg att komma in. Skjut posten i reglaget och håll det. Justera reglaget genom att dra den runt botten post, arbeta försiktigt så att inte overcorrect. Detta bör lösa problemet med Zippers reglaget har lossnat från båda sidorna av blixtlåset.

6 Köp en ny dragkedja från en online-återförsäljare, sy butik, skräddare eller läder verkstad. Trasiga eller saknade tänder i en dragkedja kan inte repareras, och även om dragkedjan kunde återställas till funktion, skulle det vara bara en tidsfråga innan det skulle misslyckas helt.

7 Ta bort den gamla blixtlåset genom att mycket noggrant skära tråd som har sytt den gamla blixtlåset i jackan. Använd en liten, vass sax såsom manikyr sax eller en sprättare. Ta bort alla lösa trådar som finns kvar.

8 Tape ersättningsblixtlåset på plats där den gamla dragkedjan togs bort; genomskinlig tejp är bäst eftersom det inte kommer att störa sy genom det nya dragkedja och läder. Försök inte att klämma fast dragkedjan. Stack flera stift genom lädret kommer att resultera i skador på läder.

9 Sy den nya blixtlåset på plats med en symaskin tung nog att sy genom läder, efter blixtlås tillverkarens anvisningar. Om en symaskin är inte tillgänglig, sy blixtlåset för hand. I båda fallen kommer sy genom läder kräver en extra stark nål och en tyngre tråd än används för normal sömnad.