Hur man gör en presentförpackning tårta med ett lock

Hur man gör en presentförpackning tårta med ett lock


En presentförpackning kaka är en vacker dekoration som kan användas som en central punkt vid speciella evenemang, såsom brud och baby shower, födelsedagsfester och jubileums parter. Kakan kan göras från någon enkel att göra recept tårta och kan dekoreras på bara några steg för att göra en fantastisk skärm. Medan instruktionerna är enkla, bör enskilda tillåta en hel dag eller två för att förbereda kakan eftersom en del av ingredienserna måste ges tillräckligt med tid för att torka.

Instruktioner

1 Baka din favorit kaka recept eller en färdigköpta kakmix i två åtta eller nio-tums rund kaka stekpannor och låt kakan svalna vid rumstemperatur. Använd en kniv för att skära bort överflödigt kaka för att bilda en plan yta topp på båda kakor.

2 Placera en tårta på en kartong kaka bricka och sprida ett tjockt lager av isbildning på ovansidan. Vänd över den andra kakan och sprida ett tunt lager av isbildning på ytan och placera denna kaka ovanpå den andra med isbildning nedåt. Mäta höjden på kakan med en linjal och registrera mätningen för senare.

3 Sprid vit smör grädde glasyr (eller vilken färg du vill) jämnt över hela kakan, så att det är ungefär en åttondel av en tum i tjocklek och placera kakan i kylskåp i minst en timme.

4 Använda mätning för att skapa en kaka wrap från pergament eller vaxat papper. För att göra detta, måste du bestämma om hur stor du vill att locket. Till exempel, om kakan uppmättes fyra inches tall och du vill ha en en-tums lock, dra en linje på vax eller bakplåtspapper som är tre inches tall och tillräckligt länge för att omsluta hela kakan. Klipp ut papperet längs denna linje.

5 Ta kakan ur kylskåpet och linda vaxat papper runt sidorna av kakan, var noga med att hålla pappersnivå och lämnar en tum på toppen av sidorna för locket. Vara säker på att papperet täcker kakan tätt, men inte driva hårt eller du kommer att lämna fingeravtryck på kakan.

6 Spread smör grädde isbildning i en kontrastfärg över toppen av kakan och ner på sidorna för att bara täcka vaxat papper. Använd en metall eller silikon spatel för att jämna ut glasyren och ta bort vaxat papper från hela kakan. Var noga med att dra ut papperet långsamt och försiktigt. Du har nu en cirkulär låda med lock.

7 Dekorera kakan med fondant. För en båge, rulla ut fondant i valfri färg till en tjocklek av cirka en åttondel av en tum. Klipp ut rektangulära remsor som är ungefär en tum bred med fem och en halv inches lång. Du kommer att behöva 11 remsor för fören.

8 Wrap varje remsa runt ett rörformat föremål, såsom en pappershandduk rulle eller tunna kavel och använda en sprayflaska med vatten för att lätt dämpa en kant av varje remsa. Använd fingrarna för att nypa ihop de två ändarna av varje remsa och låt torka i 20 till 30 minuter.

9 Klipp ytterligare två remsor för att bilda båge s serpentiner och skär en triangel av ena änden på varje streamer för att bilda en fiskstjärt kant. Nypa ihop den andra kanten för att passa nedanför fören. Lägg dessa remsor över ett annat rör torka i 24 timmar. Ta fören slingor från röret och lägga dem på en bit av vaxat papper för ca 24 timmar för att torka.

10 Placera sex av fören öglor på toppen av kakan i en cirkel, med de inre kanterna på varje slinga att röra nästa slinga. Nästa, placera fyra bow slingor på toppen av det första lagret av öglor för att bilda det andra skiktet av fören. Placera en sked av isbildning i centrumhålet som har bildats och placera den sista slingan i mitten av isbildning för att bilda mitten av bågen. Använda en annan bit av isbildning för att fästa kanterna av serpentiner nedanför fören.