Nikon Prostaff vs. Nikon Buckmaster

Nikon Prostaff vs. Nikon Buckmaster


Nikon ProStaff och Nikon Buckmasters är kikarsikten som tillåter jägare att fokusera och skjuta spel på flera sträckor i både ideala och oönskade tillstånd. De har en mängd funktioner som förbättrar en jägare vision i olika grader av ljus.

Optik

Den Prostaff omfattning har en lins förstoring 3x till 9x. Nikon hävdar att synfältet vid 100 varv är 11,3 till 3,8 fot. Den har en flerskikts optiskt system som kan öka ljus inlämning upp till 90 procent. Den Buckmasters omfattning har en större lins förstoring av 4,5 till 14x. Enligt Nikon, har det ett synfält på 6,8 to19.9 fot på 100 yards, och ljuset underkastelse kan nå upp till 9 procent.

användbara förhållanden

Både Nikon ProStaff och Nikon Buckmasters omfattningar är förseglade med en O-ring och fylldes med kväve, vilket gör att den kan vara "vattentätt, imtät, [och] stötsäker", enligt Nikon. Företaget hävdar att när du använder Nikon ProStaff kan jägaren se högupplösta bilder i "minst önskvärda förhållanden."

Fokus och justeringar

Den Buckmasters och ProStaff båda har hand tur 1/4 klick MOA (minut vinkel) justeringar som möjliggör en fortsatt fokus bland tunga rekyl. Den ProStaff har en "patenterad BDC [bullet drop ersättning] hårkorset" som Nikon hävdar "tillåter jägare att hålla" dead-on "på avstånd överstiger de tidigare trodde var möjligt." Den genomskinliga ballistik cirkel är bekvämt för både lång- och kortdistans skytte. Den Buckmasters har sido fokus justeringar som medger parallax-fri observation och en snabbfokus okular som gör det möjligt för jägaren att få hårkorset i skarpt fokus lätt.