Hur man använder aluminiumburkar för att förhindra kreosot

Hur man använder aluminiumburkar för att förhindra kreosot


Kreosot är en naturlig biprodukt av brinnande trä i en vedspis eller öppen spis. Eftersom kreosot kan bygga upp i skorstensröret och orsaka en farlig skorstensbrand, är det viktigt att ta bort kreosot uppbyggnad varje år med hjälp av skorstensborstar eller genom att ringa en professionell sotare för att göra jobbet. En metod för att lossa knaprig eller tjärliknande kreosot så det flagnar av och faller ner i eldstaden eller spis är att bränna aluminiumburkar i en mycket varm eld. Även om denna metod fungerar, inte rengöra skorstenen av kreosot helt och skorsten borste rengöring fortfarande behövs.

Instruktioner

1 Öppna spis eller kamin spjäll helt. Placera tidningen och tändande i eldstaden eller galler. Rulla upp någon annan tidning och tända den. Håll den tända, rullade tidningen inuti kaminen nära skorstenen för att värma det och få ett förslag att gå.

2 Tänd papper och tändande och gradvis lägga den torra lövträ. Få en varm eld med hjälp av draglucka. För trä att brinna effektivt, måste den ha en ständig källa till syre, så ett bra förslag är nödvändigt.

3 Behåll en mycket varm eld, lägga stockar noggrant för att undvika att kväva elden. Rökkanalen temperatur bör överstiga 120 grader C (250F).

4 När elden brinner varmare, tillsätt några aluminiumburkar till branden. Gå ut och kontrollera skorstenen. Tung rök är ett tecken på att kreosot kan bildas. Använd en liten mängd ved och fylla lådan ofta. En liten varm eld är bättre än en överbelastad eld.

5 Då burkarna brinna i en mycket varm brand, är mangan i aluminium frigörs, vilket orsakar knaprig, stanna kreosot att bryta ner och flingor och förvandlas till pulver. Medan kreosot pulver eller flingor kan hamna i eldstaden och vara lätta att rengöra ut nästa dag, kan det också bli fångad i armbågarna på kaminen röret om du har en vedspis. Rengör kaminen röret, kontrollera eventuella armbågar, är ut nästa dag efter branden och spisen svalna.