Kan grus sättas upp mot trä trall?

Kan grus sättas upp mot trä trall?


Grus är stenfragment, som säljs kommersiellt av färg, storlek och väska vikt, för användning i trädgårdar för både kosmetiska och praktiska ändamål. Ett däck är en utomhus träkonstruktion, ofta kopplad till huset, och vanligtvis upp från marken, åtminstone i vissa delar, av reglar eller bryggor. Båda däcken och grus är mycket populära i trädgårdar, men om de kan placeras i direkt kontakt med varandra är ett intressant ämne.

enkelt svar

Ja, kan grus sättas upp mot trä gallergolv. I själva verket är det en bra idé. Det ser mycket dekorativa och låter regn sippra igenom till marken, snarare än direkt slår sidan av däcket. Jord upp mot trä gallergolv, å andra sidan, ofta kommer att tendera att stanna våt och kan leda till att träet att ruttna. Vidare har flera polismyndigheter, inklusive Wiltshire, rekommenderar grus användning för hemma säkerhetsskäl, eftersom det gör ett ljud när man går på.

lämpliga typer

Många typer av grus är lämplig för att sätta upp mot trä gallergolv. Dessa inkluderar grus i 10 och 20 mm storlek, enligt Online Grus hemsida, såsom Solent guld, Stafford Grus och Cotswold Buff. För en mer exotiska utseende, kanske du vill prova grön granit, en 20 mm grus, eller röd granit, en medelstor grus, finns i 14 mm storlek. För något lite större, kanske du vill prova skotska stenar.

Att behålla grus

Vissa grus blir blåst på och flyttar när folk går på det. För att bibehålla grus i det område du vill att det ska bo i, kan du lägga till en grus förstärkning rutsystem. Olika företag producerar olika system, varav en del består av en styv plast gitter, i vars fickor gruset sitter. Alternativt kan du vill behålla din grus med kanterna av skivor. Knock träpluggar i marken direkt bakom och framför dessa för att hålla dem säkert.

trycka ogräs

Grus kan användas som en del av ett system för att undertrycka ogräs, så kanske du vill bygga i ett ogräs skyddssystem som du lägger din grus mot din gallergolv. Om så är fallet, köpa tillräckligt ogräsbekämpning tyg för att täcka det aktuella området. Det finns många olika typer, som säljs av flera återförsäljare. Fixa det på plats med återvunna och biologiskt nedbrytbar plast ankare pinnar. Häll sedan ditt grus över tyget. Ogräsfrön kommer till stor del att kunna få igenom gruset till marken, men de som gör kommer att möta den fientliga tyg i stället för den välkomnande jord.