Hur man installerar en vajern I en Grip Shift

Hur man installerar en vajern I en Grip Shift


Ett grepp skifte är en typ av cykel växelspak. Greppet skifte används på platta, mountainbike-stil styret och fungerar genom att ta tag i sidan av växel och vrida den framåt eller bakåt till önskad växel. Greppet skift bygger på en kabel för att aktivera växeln - den enhet som direkt styr kedjan till den valda växeln. Kabeln skall ersättas om den är skadad eller sliten.

Instruktioner

1 Vrid greppet övergång till rätt redskap. Rätt redskap bestäms av vilken grip vajern ersätts. Twist främre grepp skift i den minsta växeln. Twist bakre handtaget skift i den största växeln. Kugghjulen är numrerade på grepp skift.

2 Öppna kabelluckan på greppet skift, med hjälp av en skruvmejsel om det behövs. Den "lucka" är en flik av gummi som täcker huvudet av kabeln.

3 Rulla ut vajern. En ände av kabeln är bar, medan den andra änden innehåller ett metallbeslag. Metall montering tillåter denna änden av kabeln att sitta inne greppet skift.

4 Dra växelvajern till kabelstyrningen i greppet skift. Guiden är hålet i skiftenheten under kabelluckan.

5 Ta den andra änden av kabeln när den kommer ut ur kabelhuset på styret. Dra kabeln spänd.

6 Dra kabeln längs cykelramen till dess växeln. En främre twist grepp vajern går till en framväxeln; en bakre twist grepp kabeln går till en bakväxeln. Det finns en framväxel för varje uppsättning av kugghjul på cykeln.

7 Montera kabeln under ankarbulten på växeln. Denna bult säkrar växelvajern till växeln.

8 Dra änden av kabeln för att avlägsna slack. Använd en 5 mm insexnyckel för att dra ankarbulten på vajern.