Hur fixar jag en Spring på en kommersiell Rollup Door?

Hur fixar jag en Spring på en kommersiell Rollup Door?


Fjädrar används på kommersiella takskjutportar i flera konfigurationer. En konfiguration som är gemensamt är Samlad dörrar i self-storage anläggningar. Dessa fjädrar är vrid - det vill säga, de vrider och tvinnas för att höja och sänka Samlad dörrar. Slutligen fjädrarna snäpper på grund av trötthet stress och måste bytas ut mot dörren för att fungera. En dörr som är extremt svårt att öppna, och när de öppnas faller löst över det översta fältet snarare än att linda hårt runt det är en dörr med en trasig fjäder. En stark person kan ersätta en mindre, en fjäder dörr på mindre än två timmar; bredare dörrar kommer att kräva två starka personer.

Instruktioner

1 Höj dörren och sätta verktyg, delar och stege inuti. Använd verktygslådan för att hålla dörren tillräckligt öppen för ljus och avstigning.

2 lätt lämna den högra änden (när du står dörren från insidan) av rullaxeln runt den för att ta bort rost och eventuella grader. Dra Cottar tappen intill lagret. Sopa samlats damm och smuts utanför dörren. Smörj den högra änden av rullaxeln och axellagret.

3 Ta bort plåtskruvar, hålla dörren topp till rullskivorna. Hantera dörren med läderhandskar för att undvika nedskärningar.

4 Ta muttrarna från skruvarna som håller fast den vänstra fästet på väggen (på den vänstra änden av rull bar). Med hjälp av snäpplås tänger, hålla huvudet av var och en av bultarna som håller den vänstra konsolen till toppen av dörrspåret. Använd en hylsnyckel för att ta bort de muttrar och brickor. Lämna en av bultarna på plats tills du är redo att sänka rullstångsenheten.

5 Placera stegen precis till vänster om mitten av rullstaven, med hammaren ovanpå stegen. Håll rull bar upp, dra ut den återstående bulten och dra rullfältet till vänster. Om det behövs, knacka försiktigt på rätt konsol som du drar stången genom den högra axellagret. Hålla Baren horisontella. När rullstaven är fri från lagret, försiktigt ner den på golvet.

6 Ta bort Cottar stift från den vänstra änden av axeln, och skjut det vänstra fästet från slutet, notera sin orientering på rullfältet. Lätt fil rost och grader från baren, och lätt olja baren. Matcha ersättningsfjädern mot den trasiga våren för att vara säker spolen går på samma sätt; du kommer att sätta den andra ersättnings våren med motsatt ringlande, i den andra änden. Använd en hylsnyckel och snäpplås tång för att ta bort skruvar och muttrar från båda ändar av den brutna våren.

1 Skjut in den nya vänster våren och den vänstra fästet på rullstaven, och se till att fästet är orienterad på samma sätt som det var när du tog bort det. Fäst fjädern fästet och rull disk. Ersätta den vänstra Cottar pin. Skjut in den nya högra fjädern på den andra änden av rull bar och anslut den till rullskivan med samma storlek slutstycksaggregatet (bult, mutter, bricka och låsbricka) du använde på den vänstra våren. Bifoga en regelaggregatet till den andra änden av den högra fjädern (men inte senare, vid fästet); fjädern är nu en installerad extra på rullstångsenheten.

2 Höj rullstångsenheten och skjut sin högra ände i den högra axellagret. Använd hammare för att knacka lätt på fästet vid behov. Tryck en av bultarna genom den vänstra konsolen i spåret (bakåt om det behövs) för att hålla enheten på plats. Ersätta andra konsol bultar, dra åt muttrarna löst, sedan fixa första skruven och dra åt alla skruvar och muttrar tätt. Ersätta den högra Cottar pin.

3 Placera hylsnyckeln ovanpå stege, och, handskar, använd en skiva rullen att sätta två varv på rullen bar, i den riktning som om dörren skulle stängas. Wedge en behandskade hand, gripa rullskivan, mellan skivan och dörren för att hålla den medan du använder den andra handen för att ersätta plåt skruvarna som håller dörren till rullskivorna. Detta kan ta flera försök även efter att du vet hur.

4 Öppna dörren och ta bort proppar (innanför eller utanför, beroende på dörren modell), var noga med att inte låta dörren reda ut. Öppna försiktigt dörren helt. Så snart de nedre hörnen på dörren rensa spåren på sidorna, dra den nedre kanten förbi spåren, rullande dörren tätare. Fäst repet eller bungee runt dörren och knyta den till sig själv. Vrid dörren ytterligare två varv i den riktning som om det skulle stänga, skjut sedan de nedre hörnen i spåren. Håll lätt spänning på den nedre kanten och frigöra repet eller bungee.

5 Dra dörren hela vägen stängd, sedan öppna den igen. Du ska känna en viss spänning mot öppning när dörren är nästan öppen. Om inte, byt ut rep eller bungee och dra åt eller lossa luckan ett varv. Kontrollera igen. När spänningen är rätt sätt tillbaka stoppen. Kontrollera att alla dörrbeslag är tät och i gott skick, städa upp och lägga undan dina verktyg.