Hur man tar bort och installera BIOS

Hur man tar bort och installera BIOS


Basic Input / Output Basic (BIOS) chip datorns lagrar information som krävs för att starta datorn. Den rektangulära chip avlägsnar på ett enkelt sätt men kräver stor precision. Om du böjer något stift eller hylsor av chip, kan du orsaka nya BIOS-chip misslyckas helt. Eftersom BIOS chips är mycket specifika, måste du bestämma den exakta modellen för din gamla chip innan du beställer en ny BIOS-chip.

Instruktioner

1 Stäng av datorn genom att trycka på strömbrytaren. Ta bort datorns nätadaptern från eluttaget.

2 Ta bort skruvarna från fallet med datorn med en mikro-skruvmejsel. Ställ skruvarna åt sidan och skjut en vanlig skruvmejsel mellan bitar av höljet.

3 Dra höljet av datorn och ställ den åt sidan. Leta reda på datorns moderkort, som innehåller alla de interna komponenterna. I de flesta datorer, sitter moderkortet vid botten av tornet.

4 Leta reda på BIOS-chip. Chipet är svart och rektangulär med kontakter på alla fyra sidor. Chipet har antingen 32 eller 28 stift och vanligtvis har en glänsande klistermärke, i silver eller guld, på framsidan.

5 Skjut en platt juvelerare skruvmejsel under hörnet av BIOS-chip. Tryck försiktigt chip upp för att bända bort kontakten. Upprepa processen för de återstående hörnen. Notera orientering din chip. De flesta chips har en liten skåra som är vänd i en viss riktning. Skjut juvelerare skruvmejsel under mitten av chip och skjut det uppåt för att frigöra chip från sina anslutningar. Ta tag i chipet och dra den direkt uppåt. Böj inte något av stiften.

6 Ta bort den blanka klistermärke med fingret och skriver ner numret efter företagets logotyp. Detta är modellnummer BIOS-chip. Köp en ny BIOS-chip som är exakt samma modell.

7 Packa din nya BIOS-chip och orientera det på samma sätt som den ursprungliga chip.

8 Passa in den nya BIOS-chip med uttag på datorn. Skjut chipet nedåt, så att stiften i BIOS-chip glida in uttagen på datorn.

9 Leta upp och ta bort CMOS-batteriet. Anslut poler med en kort kabel till korrekt elektrisk urladdning. Ta bort tråden och byta ut batteriet.

10 Sätt tillbaka höljet på datorn och anslut den till en strömkälla.