De bästa guldklimp detektorer

De bästa guldklimp detektorer


Guld är över £ 975 ett uns och med april 2011. Av de många sätt att hitta guld, med hjälp av en metalldetektor är en av de bästa och mest lönsamma för den enskilde malmletare. Det kan dock vara nedslående. Andra metoder, som sluicing, till exempel, kan hitta små guld flingor som kan hålla ditt intresse upp medan du letar efter grövre guld. Med en metalldetektor du har normalt en längre period mellan fynd, men när du hittar något det är en guldklimp.

Syftet med Detector

Guld är en metall och därför är det rätt att säga alla metalldetektorer hittar guld. Och alla detektorer anspråk på att göra det. Ignorera dessa påståenden. För att hitta guld, använd en detektor särskilt utformade för guldprospektering. Problemet är de flesta metalldetektorer är utformade för att detektera stora bitar av metall. Som mynt, ringar och klockor. En guldklimp värt £ 3 är mycket mindre än dessa objekt, och små nuggets är vad du kommer att hitta. Visst, ibland prospektörer hitta nuggets stor nog att en detektor kan "se" dem, men du behöver en detektor som kommer att se de många mindre nuggets i långa sträckor mellan de stora.

Teknologi

Puls induktion är den senaste och bästa tekniken för att hitta guld. Den tidigare tekniken, VLF, är fortfarande i bruk och de rätta förutsättningarna kan utföra samt PI, men PI fungerar bra även i starkt mineraliserade områden, som vanligtvis är där guldet är. Så om du inte vet i förväg där du kommer att prospektering och vet att mineraliseringen är mild, är det säkrare att gå med PI-teknik.

Multipurpose detektorer med en prospektering läge

Vissa multi detektorer har en switch som låter dig ändra detektorns programmering från att söka efter mynt och ringar till guld prospektering. Dessa är bra och tillåter dig att göra båda typerna av upptäcka. Problemet är att endast VLF detektorer har flera. För närvarande, om du vill ha båda förmågor i en detektor, måste du avstå från den senaste PI tekniken.

Några exempel

Minelab hävdar deras PI detektorn GPX 5000 är "den bästa guld detektor i världen." Du har förmodligen inte kunde hitta många prospektörer som skulle argumentera med det. Pris är £ 4546. Det faktiska försäljningspriset är ca £ 3640. TDI Pro från vita Electronics är en bra PI teknik alternativ till Minelab och det är mycket mindre på £ 1170 föreslog detaljhandeln. Garrett metalldetektorer erbjuder Infinium Land & Sea PI detektor och räkningar det som "oöverträffad" och de är förmodligen rätt under vattnet. Ja, kan denna detektor användas under vatten ner till 200 fot. På land är det också bland de bästa och säljs på £ 812. Fisher Research Labs, företaget som startade det hela, för närvarande inte erbjuder en PI-detektor. De annonserar sin början i linje VLF-detektorn, Gold Bug 2, som den mest känsliga guld jakt detektor som någonsin gjorts, detaljhandel £ 585.